ΡεπορτάζΑρχείο

Ναυπλιώτισσα τσέπωσε 3.500 ευρώ για πώληση ανύπαρκτου Yaris

Η μικρή αγγελία για την πώληση του Toyota Yaris στο διαδίκτυο φαινόταν ευκαιρία για τον 71χρονο από το Βόλο, που έσπευσε να το «καπαρώσει», πληρώνοντας στον τραπεζικό λογαριασμό Ναυπλιώτισσας προκαταβολή 1.800 ευρώ. Όμως όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το αυτοκίνητο δεν υπήρχε και ο άνθρωπος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κατηγορώντας την για απάτη.

Η υπόθεση έφτασε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου η γυναίκα από το Ναύπλιο δικάστηκε ερήμην.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, του πήρε προκαταβολή 1.800 ευρώ, προκειμένου να του πουλήσει ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, μέσω αγγελίας που είχε δει στο διαδίκτυο, αλλά τελικά όχι μόνον αυτοκίνητο δεν παρέλαβε, αλλά έχασε και τα χρήματα…

Ο λόγος για έναν 71χρονο Βολιώτη, που διάβασε μέσω ιστότοπου στο διαδίκτυο αγγελία, ότι πωλείται ένα ΙΧ μάρκας Toyota Yaris, προς 3.500 ευρώ. Ο Βολιώτης ήρθε σε επικοινωνία με τη φερόμενη ως κάτοχο του ΙΧ, η οποία τον έπεισε να της καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 1.800 ευρώ ως προκαταβολή. Η 39χρονη που φέρεται να έχει γεννηθεί στη Λάρισα και να διαμένει στο Ναύπλιο, κρίθηκε ένοχη προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απάτη από κοινού με έτερο άγνωστο πρόσωπο και της επέβαλε ερήμην ποινή φυλάκισης 8 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 4 Δεκεμβρίου του 2016 ο 71χρονος Βολιώτης φέρεται να είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με άγνωστο άτομο, με το όνομα Νίκος και να είχαν συμφωνήσει στην αγορά του ΙΧ, αγγελία για το οποίο είχε δει στην ιστοσελίδα για αυτοκίνητα, με φερόμενη ιδιοκτήτρια την 39χρονη.

Ο κ. Νίκος φέρεται να του είχε ζητήσει να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τη σύζυγό του την προκαταβολή των 1.800 ευρώ, όπως και έγινε, ενώ κατόπιν φέρεται να του είχε ζητήσει επιπλέον 800 ευρώ, χρήματα τα οποία ο μηνυτής αρνήθηκε να καταθέσει. Όταν ο Βολιώτης εξέφρασε στον άγνωστο κ. Νίκο την άρνησή του, ο τελευταίος του είπε ότι τον είχε εξαπατήσει και του έκλεισε το τηλέφωνο… Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η κατηγορούμενη φερόμενη ως σύζυγος του κ. Νίκου, δεν ήταν ιδιοκτήτρια του ΙΧ και αποκόμισε παράνομα όφελος.