ΚοινωνίαΑρχείο

Χωρίς καθαρίστριες τα σχολεία για δυο μέρες

Μαζεύουν σκούπες και φαράσια οι καθαρίστριες των σχολείων όλης της χώρας, καθώς στις 6 και 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία.

Οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων, στην πλειονότητά τους απασχολούνται με 10μηνες συμβάσεις, παρότι πολλές εξ’ αυτών εργάζονται περισσότερα από 15 έτη, ενώ ο μισθός τους -κατά μέσο όρο- δεν ξεπερνά τα 300-350 ευρώ τον μήνα. Επιπλέον, σημειώνεται, όπως λένε, μεγάλη καθυστέρηση στην απόδοση των μισθών τους, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται κάθε μήνα, αλλά ακόμη και με τετράμηνη καθυστέρηση.

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδος με ομόφωνη απόφασή του στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και κάθε άλλη μορφή αγώνα που θα επιλέξουν να κάνουν οι Σχολικές καθαρίστριες σ΄ όλα τα σχολεία της χώρας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Όλοι οι γονείς και οι κοινωνικοί παράγοντες αλλά και ως απλοί πολίτες παρακολουθούμε καθημερινά τον αγώνα που δίνουν για να διατηρήσουν τα σχολεία καθαρά και την υγεία των παιδιών μας εγγυημένη, υπό πολύ δύσκολες υπηρεσιακές και μισθολογικές συνθήκες.

Ήλθε τέλος ο καιρός να ικανοποιηθεί το πρωταρχικό τους αίτημα αυτό της μονιμότητας, ώστε να αισθανθούν εργασιακή ασφάλεια κάτι που θα αντανακλά και στην καλύτερη λειτουργία των σχολείων.

Μη λησμονούμε ότι χωρίς τα βασικά αγαθά της υγιεινής και της ασφάλειας, ενόψει άλλωστε και των επιδημιών που εξαπλώνονται από τόπο σε τόπο είναι θεμελιώδεις παράγοντες για την λειτουργία της εκπαίδευσης.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αγώνα τους και είμαστε στην διάθεση του Τοπικού Σωματείου, για την παροχή κάθε συνδικαλιστικής και νομικής βοήθειας».