ΚοινωνίαΑρχείο

Το κάπνισμα διχάζει τα μπαρ στο Ναύπλιο. Άλλοι επιτρέπουν και άλλοι απαγορεύουν το τσιγάρο

Ένταση επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των επαγγελματιών του Ναυπλίου, αφού σύμφωνα με καταγγελία από ορισμένους παραβιάζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, σε αντίθεση με άλλους που τον εφαρμόζουν.

Το πρόβλημα άρχισε να γίνεται εμφανές κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του συλλόγου «Το Ανάπλι», όταν έγινε συζήτηση για τον αντικαπνιστικό νόμο, με μέλη που απαγορεύουν στα καταστήματά τους το κάπνισμα να διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό, από συναδέρφους τους που το επιτρέπουν.

Παρόλα αυτά αυτό που δημοσιοποιήθηκε τότε ήταν ότι οι καταστηματάρχες συμφώνησαν να μην επιτρέπουν το κάπνισμα.

Σήμερα όμως διαμαρτύρεται το μέλος του Συλλόγου κο Χρήστος Νταβάκος, ο οποίος αναφέρει ότι κάποιοι αθέτησαν τη συμφωνία, τονίζοντας:

«Κύριοι καταστηματάρχες, αναφέρομαι στους ιδιοκτήτες των καφέ μπαρ, η διασκέδαση τελικά είναι προνόμιο μόνο των καπνιζόντων;
Κάποιοι λοιπόν ενώ ισχύει ο αντικαπνιστικό νόμος, τον παραβιάζουν και επιτρέπουν το κάπνισμα γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους ανθρώπους που θέλουν να διασκεδάσουν σε καθαρό περιβάλλον.

Η άποψη μου είναι ότι ούτε νόμιμο είναι, ούτε σωστό, ούτε ηθικό».

Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο κος Νταβάκος, όπως δηλώνει στο anagnostis.org θέτει τον εαυτό του εκτός της σημερινής εκλογικής διαδικασίας και αποχωρεί από το σύλλογο.