ΡεπορτάζΑρχείο

Άκαρπες οι έρευνες για την ξύλινη βάρκα του άτυχου ψαρά από το Τολό

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των λιμενικών για την ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαινε ο άτυχος ψαράς που βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης (5/2) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τολού και Ιρίων.

Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που συνέδραμε στην έρευνα, η οποία έγινε υπό την εποπτεία του λιμενάρχη Παναγιώτη Κοντού, επέστρεψε στην Αθήνα και πλέον το λιμεναρχείο Ναυπλίου θα περιμένει εντολές για το αν θα συνεχιστεί η έρευνα για την ανεύρεση του σκάφους.

Η έρευνα έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς το βάθος είναι πολύ μεγάλο και φθάνει τα 110 μέτρα. Οι δύτες χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό και αέρια για να φθάσουν σε τέτοιο βάθος, καθώς και συγκεκριμένη μέθοδο η οποία ενέχει κινδύνους. Η μέθοδος αυτή συνήθως εφαρμόζεται για ανεύρεση αγνοουμένων ανθρώπων και όχι βαρκών όπως σε αυτή την περίπτωση.

Το χρονικό του μοιραίου συμβάντος

Το τραγικό συμβάν ξεκίνησε να εκτυλίσσεται τις βραδινές ώρες της Τρίτης. Ο άτυχος άνδρας έφυγε με καλό καιρό από το Τολό με κατεύθυνση τη νησίδα Πλατειά αλλά στην πορεία έπιασε μπουρίνι και επιχείρησε να επιστρέψει πίσω. Ο γιος του παρακολουθούσε από την ξηρά την βάρκα να επιστρέφει όταν ξαφνικά χάθηκε από τα μάτια του.

Ο ψαράς μόλις είδε το μπουρίνι να τον πλησιάζει τηλεφώνησε στο γιό του και ξεκίνησε να επιστρέφει. Εκείνος έσπευσε στο λιμάνι για να περιμένει τον πατέρα του. Καθώς περνούσε η ώρα έβλεπε την βάρκα από μακριά, μέχρι που κάποια στιγμή εξαφανίστηκε. 

Ανησύχησε. Τηλεφώνησε στον πατέρα του και το τηλέφωνο δεν απαντούσε. Υπέθεσε ότι συνέβη ατύχημα -ενδεχομένως και βύθιση του σκάφους.

Αμέσως ειδοποιεί το λιμεναρχείο το οποίο ξεκινά συντονισμένη επιχείρηση με πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα, υπό την εποπτεία του λιμενάρχη Ναυπλίου Παναγιώτη Κοντού.

Η επιχείρηση διήρκεσε όλη τη νύχτα με δυσμενείς συνθήκες καθώς έπνεαν ολοένα και πιο ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Τελικά περί τις 8 το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκε να επιπλέει η σορός του άτυχου ψαρά, μεταξύ Τολού και Κάντιας, όχι όμως και η ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαινε