ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Γιατί μένουν άνεργες οι δύο εργαζόμενες από το «Βοήθεια στο Σπίτι»;

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Τάσσου Χειβιδόπουλου «Δυνατή πόλη ξανά» σχετικά με τη μη ανανέωση των συμβάσεων δύο εργαζομένων από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

«Τη Δευτέρα το μεσημέρι παρακολουθήσαμε μια ακόμα πράξη του θεάτρου του παραλόγου, που αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό στην ΚΕΔΑΜ, σχετικά με την απόλυση δυο εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΕΔΑΜ ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή του, που ανανέωνε την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις συμβάσεις των εργαζομένων, χωρίς δυο από τις 16 εργαζόμενες και ψήφισε την ανανέωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων σε αυτό.

Ως εδώ τα πράγματα θα ήταν τα αναμενόμενα, μετά την δικαστική δικαίωση της μιας από τις δυο εργαζόμενες, που κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσής της.

Δυστυχώς όμως ο Πρόεδρος (χωρίς να ενημερώσει το συμβούλιο με την επίκληση προσωπικών δεδομένων) έφερε θέμα την καταγγελία της σύμβασης των δυο εργαζομένων.

Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ με αρνητικές ψήφους από τους εκπροσώπους της «Δυνατή Πόλη Ξανά» και του εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Άργους.

Συνεχίζουμε να απορούμε για τον τρόπο με τον οποίο επελέγησαν αυτές οι συγκεκριμένες εργαζόμενες, αφού ο πρόεδρος, σε σχετικές απορίες μελών του ΔΣ, για μια ακόμα φορά δεν απάντησε για την επιλογή του, μιλώντας μόνο αόριστα για δήθεν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, τα οποία δεν έθεσε στο ΔΣ επικαλούμενος προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων.

Μη μπορώντας να κατανοήσουμε γιατί η ΚΕΔΑΜ επιλέγει να μειώσει το προσωπικό της σε ένα τόσο αναγκαίο πρόγραμμα, ενώ μπορεί να το διατηρήσει με το υφιστάμενο προσωπικό,

Μη δεχόμενοι να στείλουμε έτσι απλά και χωρίς καμία αιτιολόγηση δυο νέους ανθρώπους στην ανεργία,

Μη δεχόμενοι να αποδεχθούμε την λογική των σκιών που έριξε στην εισήγηση του ο κ. Διολίτσης στις εργαζόμενες, αρνούμενος να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ για την αιτία της πρότασης διακοπής των συμβάσεων και της απόλυσης των δυο εργαζομένων.

Μη δεχόμενοι να επιτρέψουμε την μείωση των δυνατοτήτων του προγράμματος με την μείωση των εργαζομένων του και επειδή θεωρούμε αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούν μετά την προσφυγή που θα κάνουν και απλά θα ταλαιπωρηθούν από την απόφαση της ΚΕΔΑΜ,

Καλούμε τον πρόεδρο και την πλειοψηφία της ΚΕΔΑΜ να επανεξετάσει το θέμα και να σταματήσει την δίωξη και την απόλυση των εργαζομένων.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών να παρέμβει ουσιαστικά και να μην επιτρέψει χωρίς καμία αιτιολογία να χάσουν τη δουλειά τους οι δυο εργαζόμενες και να χάσει χωρίς λόγο το πρόγραμμα δυο στελέχη του.

Καλούμε επίσης το Σύλλογο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να παρέμβει άμεσα ενάντια στις άδικες και παράνομες απολύσεις των εργαζομένων.

Δηλώνουμε ότι θα φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και θα ζητήσουμε την τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής».

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ