ΚοινωνίαΑρχείο

Ο Κουβαράς …σκαλίζει το Ξενία και μιλά για σκάνδαλο

Ο χρόνος και η εγκατάλειψη έχει μετατρέψει το Ξενία Ναυπλίου, σε κουφάρι, σε μια άθλια κατάσταση, που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Ένα θλιβερό ερείπιο σε ένα συγκλονιστικό μέρος.

Σκουπιδαριό, μπάζα, γκράφιτι, σπασμένα τζάμια και παράθυρα, ξηλωμένα φωτιστικά, ακόμα και τοίχοι που πέφτουν και είναι πλέον δύσκολο να αποκατασταθούν. Σε καθημερινή βάση αποκολλώνται σοφάδες και τσιμεντένια κομμάτια, που καταλήγουν στον δρόμο. Θυμηθείτε το αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ που είχαμε κάνει την άνοιξη του 2019.

Ξενία Ναυπλίου

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς σκαλίζει το Ξενία και κάνει λόγο για διαχρονικό σκάνδαλο προαναγγέλοντας αποκαλύψεις.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του:

«Ακροναυπλία (στα τουρκικά Ιτς Καλέ): Η Ακρόπολη του Ναυπλίου στην αρχαιότητα. Ένα ιστορικό κομμάτι της Αριστεράς και του αντιφασιστικού αγώνα του 36… Ένας σπάνιος σε ομορφιά ιστορικός αλλά και τουριστικός περίπατος…και ομως ο επισκέπτης αντικρίζει εκει ενα φάντασμα…τα ερείπια του ξενοδοχείου Ξενία…μπετά γεματα αμαρτίες που για χρόνια κανείς δεν αγγίζει…κυρίως δεν κατεδαφίζει. Ενα διαχρονικό σκάνδαλο… Σύντομα έρχεται ενα τηλεοπτικό αποκαλυπτικό οδοιπορικό με ονόματα και διευθύνσεις…».

Ξενία Ναυπλίου

Το Ξενία Ναυπλίου

Το ξενοδοχείο Ξενία, άνοιξε το 1961. Το σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ιωάννης Τριανταφυλίδης, ένας εκ των ταλαντούχων νέων αρχιτεκτόνων που επιστράτευσε ο Άρης Κωνσταντινίδης για να σχεδιάσουν τα Ξενία σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας.

Είχε 58 δωμάτια, από τα οποία τα 40 ήταν δίκλινα και τα 18 μονόκλινα. Διέθεταν όλα λουτρό ή ντους καθώς και βεράντα. Επίσης, εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους, το ξενοδοχείο διέθετε εστιατόριο χειμωνιάτικο και θερινό, μεγάλες άνετες βεράντες και κήπο.

Eνα κτίριο που συνδυάζει θέα στη θάλασσα από όλες τις όψεις του, θέα στον παραδοσιακό οικισμό της Παλαιάς Πόλης και θέα σε αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Γιώργος Κουβαράς

Είναι ένας μάχιμος δημοσιογράφος, πολυγραφότατος, γνωστός από τα άρθρα του, τις πολιτικές αναλύσεις του, την επίκαιρη θεματολογία του, τα ρεπορτάζ του, τους σχολιασμούς του στο ραδιόφωνο και τη τηλεόραση, οι οποίοι αποτελούν τομές στην καθημερινή ειδησεογραφία. 

Γιώργος Κουβαράς

Γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Από οικογένεια η οποία προέρχεται από σημαντικούς προγόνους. Απέκτησε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985 και πήρε Master (MA) στη Δημοσιογραφία από το City University of London UK το 1988. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Αϊζενχάουερ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του διέγραψε μια σημαντική και επιτυχημένη πορεία. Από νεαρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στην έντυπη δημοσιογραφία. Εργάζεται από το 1989, στον “Ελεύθερο Τύπο” και αρθρογραφεί καθημερινά σε όλα τα φύλλα της εφημερίδας. Από το 1995 ειδικεύεται στο πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ παράλληλα κατείχε για μεγάλο διάστημα διευθυντικές θέσεις. Έχει εργαστεί επί μακρό χρονικό διάστημα στο ραδιόφωνο με καθημερινές ειδησεογραφικές και πολιτικές εκπομπές στον Αθήνα 9,84, στον Flash 9,61 στον City 99,5 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Στην τηλεόραση εργάζεται ως παρουσιαστής ειδησεογραφικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής. Έχει συνεργαστεί με τον ΑΝΤ1, το Κόντρα, τη ΝΕΤ και την ERT World. Τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει την καθημερινή εκπομπή “ΝΕΤ στα Γεγονότα” και μετά το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης είναι σχολιαστής των γεγονότων της επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Ιδιαίτερο επίτευγμα για εκείνον αποτελεί το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων ως εισηγητής για θέματα της κατάστασης της Αν. Μεσογείου, διεθνών σχέσεων και εξελίξεων.