ΕλλάδαΑρχείο

Σταματούν να εργάζονται το πρωί στα δικαστήρια

Δίωρες διακοπές εργασιών (09:00-11:00 π.μ.), χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15:00, σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας, από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. (ΟΔΥΕ) 

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν με αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, οι οποίοι θα καθορίσουν είτε μέσω Γενικών Συνελεύσεων ή αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων, είτε μέσω ψηφοφορίας (δημοψηφίσματος των μελών τους), τον ακριβή χρόνο έναρξης (ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι δίωρες διακοπές), τη διάρκεια (πόσες ημέρες θα διαρκέσουν) και κάθε μέσο και τρόπο προβολής και ανάδειξης των κινητοποιήσεων αυτών, τόσο προς τους πολίτες, όσο και προς τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής τους, σύμφωνα με ένα γενικό κείμενο αρχών-θέσεων-αιτημάτων της Ο.Δ.Υ.Ε., το οποίο θα κοινοποιηθεί προς όλους τους Συλλόγους άμεσα (έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας).

Η κορύφωση των ανωτέρω διακοπών θα είναι 24ωρη απεργία με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου και φυσικά υπό την αιγίδα, την έγκριση και τη στήριξη της ΟΔΥΕ. Παράλληλα, αποφασίστηκε η στήριξη της ΟΔΥΕ στις 2ωρες διακοπές εργασιών που έχει ήδη αποφασίσει και προγραμματίσει από 3/2/2020 το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ελήφθη στο πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, προκειμένου οι δικαστικοί υπάλληλοι να διεκδικήσουν λύσεις στα χρονίζοντα και διαρκώς διογκούμενα προβλήματα στο χώρο των Δικαστηρίων.