ΚοινωνίαΑρχείο

Δεσμεύονται πως το 2021 θα μπει τραίνο στις ράγες της Αργολίδας

Η βούληση “να μπει ξανά στις ράγες” το τρένο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δέσμευση ότι μέσα στο 2021 θα λειτουργήσει δρομολόγιο στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο, εκφράστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Δεσμεύονται πως το 2021 θα μπει τραίνο στις ράγες της Αργολίδας

Στην σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, επισημάνθηκε ότι άμεσα ξεκινούν οι τεχνικές εργασίες για την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού.

Λεπτομέρειες, ωστόσο, θα γίνουν γνωστές από τον περιφερειάρχη στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στην Τρίπολη αύριο Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Δεσμεύονται πως το 2021 θα μπει τραίνο στις ράγες της Αργολίδας

Σημειώνεται, πάντως, ότι στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθεί στην Περιφέρεια, μέσα στο επόμενο δίμηνο, η ανενεργή γραμμή Κόρινθος – Δερβένι για καθαρισμό και αξιοποίηση, ενώ δόθηκε η διαβεβαίωση ότι σύντομα θα φύγουν τα βαγόνια που παραμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κορίνθου.