ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ξεψαχνίζουν τις άδειες της κεραίας

Την ανησυχία τους εξ αιτίας της ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργους εξέφρασαν στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι και τον επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενοι και από τον διευθυντή του εν λόγω σχολείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε πως ήδη οι υπηρεσίες της Π.Ε. Αργολίδας έχουν κινητοποιηθεί ζητώντας από την ΠΕΧΩ Πελοποννήσου αντίγραφο του πλήρους φακέλου της έγκρισης Μελέτης Περιβαλλοντικών Ορων -που είχε εκδοθεί το 2010- και που αφορά την κατασκευή της εν λόγω κεραίας.

Επιπλέον, ο Γ. Μαλτέζος ενημέρωσε τους γονείς ότι ζητήθηκε και από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αντίγραφο της σε ισχύ περιβαλλοντικής αδειοδότησης και του θεωρημένου τεύχους που τη συνοδεύει.

Οπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, τόσο τα πιο πάνω στοιχεία, όσο και εκείνα που αναζητήθηκαν από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Αργολίδας μέσω του ιστοτόπου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), θα ελεγχθούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο Γ. Μαλτέζος επισήμανε, τέλος, ότι παρά το γεγονός ότι η σχετική αδειοδότηση δεν εξεδόθη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, βασική προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής είναι η ασφάλεια των πολιτών και ως εκ τούτου διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον πλέον δυνατό αποτελεσματικό τρόπο.