ΕλλάδαΑρχείο

41.000 δανειολήπτες α΄ κατοικίας χάθηκαν!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, περίπου 43 χιλιάδες δανειολήπτες με «κόκκινο» δάνειο, χρησιμοποίησαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα και κατέθεσαν αίτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους. Από αυτούς όμως μόνο 2.073 συνέχισαν τις διαδικασίες και υπέβαλλαν αίτηση ρύθμισης στις τράπεζες!

Οι υπόλοιποι 41.000 εξαφανίστηκαν! Με δεδομένα λοιπόν, ότι απομένουν περίπου 2,5 μήνες για να μπουν τίτλοι τέλους στην προστασία της κύριας κατοικίας μέσω αυτού του πλαισίου και ότι η έως τώρα ανταπόκριση των δανειοληπτών απέχει παρασάγγας από την εκτίμηση ότι θα καλύπτονταν περίπου 150 χιλιάδες νοικοκυριά, τα συναρμόδια υπουργεία και η ΕΓΔΙΧ κάνουν μια τελευταία προσπάθεια να πείσουν τους αναποφάσιστους. 

Έτσι έχουν αρχίσει να αποστέλλονται e- mail σε αυτούς τους 41 χιλιάδες που ενώ έκαναν το πρώτο βήμα, αλλά μετά πάγωσαν τις ενέργειές τους. Στόχος είναι να παρακινηθούν να προχωρήσουν τη διαδικασία, ενώ όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές «θα πρέπει να γίνει σαφές ότι μετά τις 30 Απριλίου δεν θα υπάρχει η παραμικρή «ομπρέλα», τουλάχιστον όπως την εννοούσαμε ως τώρα».