ΠολιτισμόςΑρχείο

Εγκώμια της Γιάννας Αγγελοπούλου για το Ναύπλιο

Πρώτος σταθμός για την Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν το Ναύπλιο. Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επέλεξε την θεωρούμενη ως πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους σε μια συμβολική κίνηση, εν όψει των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Η κυρία Αγγελοπούλου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ ακολούθησε συσκεψη με φορείς στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο Πρόεδρος του Ιδρυματος «Ιωάννης Καποδίστριας» Κώστας Χελιώτης, η Πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος Ιωάννα Παπαντωνίου, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής και του Φεστιβάλ Ναυπλίου Γιάννης Βακαρέλης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Ακαδημαϊκός Στέλιος Περάκης, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιάννης Μανιάτης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Διαβάστε Ακόμα: Το Ναύπλιο στο πρόγραμμα της Επιτροπής για τα 200 χρόνια του σύγχρονου ελληνικού κράτους

Στην συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση στο Βουλευτικό όπου παρουσιάστηκε το γενικό πλαίσιο για τον προγραμματισμό των δράσεων που θα επακολουθήσουν.

Γιάννα Αγγελοπούλου Βουλευτικό

«Θα προβάλουμε τα επιτεύγματά μας, που δεν είναι λίγα, θα αναδείξουμε τις δυνατότητές μας, θα θυμίσουμε και θα θυμηθούμε τη στενή μας σχέση με τους αγώνες και τις αγωνίες που καθόρισαν τη σύγχρονη εποχή, αλλά και θα σταθούμε σε αδυναμίες και λάθη μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Ξέρουν τα παιδιά μας τι γιορτάζουμε; Γιορτάζουμε μια γυναίκα, 200 ετών που έχει περάσει πολλά και με ρυτίδες, πονεμένη αλλά και δοξασμένη που έχει δώσει πολλά παραδείγματα και που αντέχει, ζει», πρόσθεσε.

Διαβάστε Ακόμα: Ναύπλιο ή Κόρινθος η πρώτη Πρωτεύουσα; Ας τα λύσετε οι Ιστορικοί. Δικό σας θέμα είναι

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το Ναύπλιο ως πρώτο προορισμό της περιοδείας της, η πρόεδρος του «Ελλάδα 2021» επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές της επανάστασης άφησαν εδώ ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους. Εσείς σαν πόλη έχετε κρατήσει ανέπαφο το πιο μεγάλο κομμάτι από το ιστορικό σας παρελθόν. Αυτή η πόλη μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα, να χρησιμοποιηθεί σε ταινίες, σε ντοκιμαντέρ, έχετε τόση ζωντανή ιστορία γύρω σας που πόσοι θα θέλουν να την βάλουν στην εικόνα. Έχετε το πρώτο φαρμακείο και το πρώτο τελωνείο της χώρας, έχετε κτήρια που είναι ένα μοναδικό σκηνικό που όταν ερχόμαστε εμείς ζηλεύουμε». Απέφυγε ωστόσο να αποκαλέσει την πόλη ως πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, γιατί «αυτό δεν είναι ιστορικά αληθές», όπως της είπαν.

Αναφερόμενη στις επαφές που είχε προηγουμένως και στα μηνύματα που έλαβε η κ. Αγγελοπούλου είπε: «είστε πολλοί ώριμοι, προχωρήσατε πολύ γρήγορα στις προτάσεις. Μπράβο σας, περμένουμε να τις ολοκληρώσετε».