ΨυχαγωγίαΑρχείο

Όλη η πόλη μια σκηνή

Σιγά σιγά αρχίζουν να πυκνώνουν οι εκδηλώσεις στον Δήμο Ναυπλιέων. Την σκυτάλη μπορεί να την έχουν ακόμα τα χωριά, όμως και η πρωτεύουσα του Δήμου φοράει μέρα με την μέρα τα γιορτινά της για να γιορτάσει το καρναβάλι της.

Ήδη στους φωτιστικούς στύλους των κεντρικών οδών τοποθετήθηκαν καλαίσθητα στεφάνια με πολύχρωμες κορδέλες που μοιάζουν με γαϊτανάκι. Οι εκδηλώσεις της Ναυπλιώτικής αποκριάς από σήμερα έως και την Κυριακή είναι οι ακόλουθες:

αποκριατικος στολισμός Ναυπλίου
 
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020
Δρέπανο, ώρα 19:00
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Δρεπάνου διοργανώνει αποκριάτικο χορό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Δρεπάνου.
 
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Ασίνη, ώρα 17:00
Το  Σωματείο «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής» συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις με κατασκευή μάσκας, κατασκευή στολής Αρλεκίνου και παρουσίαση της ιστορίας της στο Δημοτικό Σχολείο της Ασίνης.
 
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Κάντια, ώρα 18:00
Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας αναβιώνει το έθιμο με τις φωτιές στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου με μουσική, χορό, διασκέδαση και κεράσματα για όλους.
 
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Νέο Ροεινό, ώρα 18:30
Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ροεινού «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» πραγματοποιούν παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι στον αύλειο χώρο του Δημοτικού τους Σχολείου με σουβλάκια, μουσική και χορό.
 
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020
Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00
Η χορευτική ομάδα της ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗΣ μας ξεσηκώνει με αποκριάτικους μιμητικούς χορούς.