Τα πατήματά της και τις ευκαιρίες απέναντι στις τεχνολογικές προκλήσεις της νέας εποχής ψάχνει η Καλαμάτα με ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται από το δήμο την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση με θέμα «Η Καλαμάτα απέναντι στις τεχνολογικές προκλήσεις» θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής και θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα.
Ομιλητές θα είναι οι:
–Χρήστος Ανδρεΐκος Digital Transformation & Innovation Director, Οργανισμός Found.ation
–Θοδωρής Σαμαράς– καθηγητής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Φυσικής, Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών, μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ε.Ε. (SCENIHR), αρμόδια για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία
–Ευάγγελος Γεωργίου– πυρηνικός γιατρός, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
–Καραμπέτσος Ευθύμιος– προϊστάμενος γραφείου μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.
Τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες συνδέσεις σε smartphones και άλλες συσκευές. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το 5G δίκτυο θα μπορεί να προσφέρει συνδέσεις που θα απέχουν παρασάγγης από τις υφιστάμενες. Οι ταχύτητες λήψης, δηλαδή, που θα είναι περίπου 1GBps, θεωρούνται ο κανόνας στην εποχή του 5G.
Το 5G σχεδιάζεται για έναν κόσμο, όπου δεκάδες δισεκατομμύρια συσκευές εξαρτώνται από τη συνεχή σύνδεση τους στο διαδίκτυο και αυτό, ίσως να εξηγεί πολλά. Το 5G θα είναι ακραία γρήγορο, πολύ σταθερό και ιδιαιτέρως πολύπλευρο αφού θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες και συσκευές, προσφέροντας ταχύτητες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του 4G. Η ταχύτητα του θα αρκεί για να βλέπουμε ανεμπόδιστα βίντεο σε ποιότητα ανάλυσης 8Κ ή για να κατεβάσουμε μία ταινία 3D μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, όταν με το 4G, θα χρειαζόσασταν περίπου έξι λεπτά.