ΕλλάδαΑρχείο

6 μήνες φυλάκιση για τους ξεχασιάρηδες του “Πόθεν Έσχες”!

Με σοβαρές κυρώσεις απειλούνται όσοι υπόχρεοι δεν υποβάλλουν δηλώσεις “Πόθεν Έσχες” 2020 (ελεγχόμενη περίοδος 01.01.2019 έως 31.12.2019). Θυμίζουμε ότι το θέμα αφορά όλους τους Φορείς στους οποίους υπάγονται πρόσωπα που υποβάλλουν “Πόθεν Έσχες”, δηλαδή αφορά και Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική καταχώριση των δεδομένων της κατάστασης των υπόχρεων υποβολής ετήσιου “Πόθεν Έσχες”2020 είναι η 29η Φεβρουαρίου 2020 και μετά από αυτήν τροποποιήσεις ή/και προσθήκες στα δεδομένα της ηλεκτρονικής κατάστασης υπόχρεων δεν θα επιτρέπονται. 

Επιπλέον, τυχόν παράλειψη του κατά περίπτωση αρμόδιου και υπεύθυνου να καταχωρίσει ηλεκτρονικά τα ως άνω στοιχεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών!

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής καταχώρισης των δεδομένων της κατάστασης υπόχρεων ακολουθεί χρονικά τη σύνταξη αυτής και αποσκοπεί στην ηλεκτρονική ειδοποίηση του οργάνου ελέγχου, στην παρακολούθηση της εκπλήρωσης της σχετικής υποχρέωσης, καθώς και στην ηλεκτρονική υπενθύμιση του υπόχρεου σχετικά με την υποχρέωση υποβολής ετήσιου “Πόθεν Έσχες”, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την κατάσταση που πρέπει να συντάσσεται και να υπογράφεται από όποιον ασκεί νομίμως την αρμοδιότητα.