ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κωστούρος: Συμπαθέστατος δρομέας ο Παναγιώτης Παπαβασιλείου

Θέση για τα τεκταινόμενα στον Αργολικό Δρόμο, με την προσαγωγή στο Αστυνομικό τμήμα του Παναγιώτη Παπαβασιλείου, παίρνει ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, χαρακτηρίζοντας τον διοργανωτή συμπαθέστατο δρομέα.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι ο Δήμος Ναυπλιέων δεν εμπλέκεται στον αγώνα ως διοργανωτής ή συνδιοργανωτής, όμως ο ΔΟΠΠΑΤ έδωσε την σχετική άδεια και ότι είναι άδικο, ανακριβές και θεωρούμε προσβλητικό να εγκαλείται ο Δήμος Ναυπλιέων.

Παράλληλα τονίζει ότι ο μαραθώνιος Ναυπλίου δεν συναγωνίζεται άλλα τοπικά δρομικά γεγονότα.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημήτρη Κωστούρου:

«Είναι σύνηθες φαινόμενο ορισμένοι να προσπαθούν να μειώσουν και να δυσφημίσουν τέτοιες στιγμές αγκομαχώντας να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα.
 

Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε με τους διοργανωτές του αργολικού δρόμου αγώνας ο οποίος διεξάγεται στο Δήμο μας 19 χρόνια.
Οφείλω να πληροφορήσω ότι:

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων δεν εμπλέκεται στον αγώνα ως διοργανωτής ή συνδιοργανωτής. Αυτό δε γίνεται με δική του επιθυμία αλλά με την βούληση του διοργανωτή συμπαθέστατου δρομέα κ. Παναγιώτη Παπαβασιλείου.
 

Ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΠΠΑΤ) έγινε παραλήπτης αιτήματος του διοργανωτή σχετικά με τη χρήση εγκαταστάσεων του αθλητικού Σταδίου.
Αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε απόλυτα.

 

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο επίσης παρέλαβε αίτημα σχετικά με τη χρήση χώρου της χερσαίας ζώνης του λιμένα.
 

Στο οποίο και ανταποκρίθηκε απόλυτα εκδίδοντας τη σχετική άδεια.
 

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες και είχαν άμεση σχέση με τις νόμιμες αδειοδοτήσεις του αγώνα σε καμία περίπτωση δε μας είναι ευχάριστα.
Είναι άδικο, ανακριβές και θεωρούμε προσβλητικό να εγκαλείτε ο Δήμος Ναυπλιέων έστω και μέσω φανταστικών υποθέσεων μιας και καμία συμμετοχή δεν έχει ούτε στο οργανωτικό ούτε στο οικονομικό κομμάτι του συγκεκριμένου αγώνα.
Πρόθεσή μας και επιθυμία μας είναι οι καλύτερα οργανωμένοι αγώνες της χώρας να γίνονται στον ομορφότερο δήμο της Ελλάδας στο Δήμο Ναυπλιέων. Ότι λιγότερο μας προβληματίζει μιας και δημιουργεί κακή εικόνα για το Δήμο.

 

Για αυτούς που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα γεγονότα για να κατηγορήσουν το Δήμο και το Δημοτικό Οργανισμό και να αφήσουν πάλι ερωτηματικά για την τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση της χώρας το μαραθώνιο Ναυπλίου λυπάμαι πραγματικά και τους αφήνω στην κρίση του κόσμου.
 

Ο μαραθώνιος Ναυπλίου δεν συναγωνίζεται άλλα τοπικά δρομικά γεγονότα.
Είμαστε της άποψης ότι όσοι περισσότεροι ασχολούνται με το δρομικό κίνημα τόσοι περισσότεροι θα καταλαβαίνουν την αξία του Μαραθωνίου Ναυπλίου και θα συμμετέχουν σε αυτόν.

 

Υπάρχουν άνθρωποι για να ενώνουν και υπάρχουν άνθρωποι για να διχάζουν.
 

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν το Ναύπλιο να πάει εμπρός! και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάει τ’ «Ανάπλι πίσω ολοταχώς».