ΑθλητισμόςΑρχείο

Συγκίνηση στην χοροεσπερίδα των «Αγίων»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 16η Φεβρουαρίου η GALA – Χοροεσπερίδα της ποδοσφαιρικής Ομάδας των «Αγίων» – St. Panteleimoin FC. Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 150 άτομα, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Χίλτον του Wembley, στο ΒΔ Λονδίνο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Προπονητής της Ομάδας Γιώργος Φραντζέσκου έκανε συγκινητικό αφιέρωμα (με λόγο, φωτογραφίες, βίντεο και μουσική) στον πρόσφατα φονευθέντα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ποδοσφαιριστή της Ομάδας Thiago Goncalves.

Η GALA - Χοροεσπερίδα των «Αγίων»

O Chaplain της Ομάδας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας ομίλησε ως εξής:

«Καλησπέρα σας! Goodevening!

Επιτρέψτε μου, κατ’ αρχάς, να απευθύνω ένα θερμό καλωσόρισμα, σε όλους τους προσκεκλημένους και συνδαιτυμόνες της αποψινής εορταστικής εκδήλωσης της αγαπημένης μας Ομάδας των «Αγίων»!

Κατόπιν θα ήθελα να εκφράσω εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στην οργανωτική προσπάθεια, με σκοπό την επιτυχία της εκδήλωσης. Η Διοίκηση της Ομάδας μας, ο Προπονητής μας Γιώργος Φραντζέσκου, ο Διευθυντής του Χίλτον Γιώργος Καλαμάρης, η Άντρια Molloy, ο Ταμίας της Ομάδας Ιάκωβος Νεοφύτου, ο Physio Γιώργος Μηνά, οι χορηγοί μας, οι μουσικοί μας, ο φωτογράφος μας Αλέξης Γεννάρης και οι άλλοι φωτογράφοι, αλλά και όσοι βρίσκονται απόψε εδώ, δικαιούνται των ευχών, της ευγνωμοσύνης και του άξιου επαίνου μας.

Πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της Ομάδας της καρδιάς μας το όραμά μας έχει λάβει σάρκα και οστά. Φίλαθλοι από όλα τα μέρη του κόσμου έχουν ζητήσει και προμηθευθεί τη στολή της Ομάδας μας. Η σημαία μας κυματίζει περήφανα στα γήπεδα της καλύτερης ποδοσφαιρικής πυραμίδας παγκοσμίως.

Η GALA - Χοροεσπερίδα των «Αγίων»

Στα χρόνια που κύλησαν, που φυσικά δεν είναι πολλά, βιώσαμε αρκετές εμπειρίες, αθλητικές και κοινωνικές, ουράνιες χαρές, χοϊκές απογοητεύσεις και ανθρώπινες θλίψεις, με πιο οδυνηρή και δυσάρεστη την πρόσφατη απώλεια του Thiago μας. Ποτέ όμως δεν πάψαμε να διατηρούμε ζωντανό το όραμά μας, σύμφωνα και με τον σεφερικό λόγο:

«Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»!

Το όραμα που οριοθετούμε και προβάλλουμε σήμερα εμπεριέχει διάφορα στοιχεία. Ένα από αυτά είναι το ταξίδι, το ταξίδι προς τη δική μας Ιθάκη, που θα μας γεμίσει με αθλητικές αλλά και διανθρώπινες εμπειρίες, με περιπέτειες, με γνώσεις, με συγκινήσεις και τελικά με τη σοφία που έχουμε ανάγκη για να αισθανθούμε ηθικά πλούσιοι και ποδοσφαιρικά επιτυχημένοι!

Το άλλο στοιχείο που αυτές ειδικά τις ημέρες, αλλά και πάντα, έχει ιδιαίτερη αξία για όλους μας, είναι να υπηρετούμε πάντα, σταθερά, αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα την αθλητοπρέπεια και τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό, στο πλαίσιο του οποίου δεν χωρούν ρατσισμός και διακρίσεις.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε μια όμορφη και διασκεδαστική βραδιά και σας παρακαλώ πολύ να είμαστε όλοι μας αρχοντικά γενναιόδωροι, με σκοπό τη στήριξη της αγαπημένης μας Ομάδας»!

Η GALA - Χοροεσπερίδα των «Αγίων»

Η εκδήλωση διήρκεσε για αρκετές ώρες και είχε διάφορα είδη μουσικής (2 ορχήστρες και DJ), χορό και πολύ κέφι. Βραβεύθηκε ο φωτογράφος της Ομάδας Αλέξιος Γεννάρης, για την πολύχρονη, πολύτιμη και αφιλοκερδή προσφορά του. Εκδόθηκε ειδικό εορταστικό Λεύκωμα, έγινε δημοπρασία αθλητικών και άλλων δώρων, κι επίσης έγινε με επιτυχία και λαχειοφόρος αγορά!

Photo credit: Ariana Armenakas