ΚοινωνίαΑρχείο

Τα 2 εργατικά κέντρα της Αργολίδας που δεν έχουν βγάλει άχνα για το ασφαλιστικό

Κάλεσμα στην συγκέντρωση της 18ης Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ.στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, απευθύνει το ΠΑΜΕ Αργολίδας που είναι και ο διοργανωτής της κινητοποίησης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα:

«Την ώρα που δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα παίρνουν αποφάσεις και δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Φλεβάρη, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος – Καραγεωργόπουλος) παρέχοντας την πλήρη στήριξή της στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο λαιμητόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου της κυβέρνησης της Ν.Δ., έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας και ανοιχτής απεργοσπασίας.

Να συνδικαλιστές, να μάλαμα:

Λένε για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο…

  • η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ: “πολύ κακό για το τίποτα”
  • Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης: “ούτε το 25% από όσα λέει το ΠΑΜΕ δεν είναι αλήθεια”
  • Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας: “Δεν υπάρχει λόγος για απεργία”, “το νομοσχέδιο, έχει θετικά στοιχεία, “κινείται σε θετική κατεύθυνση”.

Τα 2 εργατικά κέντρα του νόμου Αργολίδας που δεν έχουν βγάλει άχνα για το ασφαλιστικό και δεν έχουν κάνει την παραμικρή ενέργεια οργάνωσης των εργαζομένων προκειμένου να αντιπαλέψουν την αντεργατική λαίλαπα. Άραγε συμφωνούν ότι δεν υπάρχει λόγος για απεργία και ότι το νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό, κινείται  σε θετική κατεύθυνση?

Όταν με το νέο νομοσχέδιο:

– Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
– Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του.
– Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
– Εφαρμόζονται χωρίς καμία αλλαγή οι μειώσεις έως 50% στις συντάξεις και το εφάπαξ.
– Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Δεν προβλέπεται καμία μείωση των ορίων ηλικίας.
– Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Κατρούγκαλου και η διαχρονική λεηλασία των Ταμείων (80 δισ.).
– Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”. Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9.000ένσημα.

Καταγγέλλουμε τη στάση του  προέδρου του ΕΚ Καλαμάτας και της  ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για τους «δήθεν τραμπουκισμούς μελών του ΠΑΜΕ» λέγοντας ψέματα περί βιαιοτήτων, τραμπούκων κ.λπ.

Τα περί “ξυλοδαρμών” είναι αστεία! Απεναντίας χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Ε.Κ επικαλέστηκε φόρτιση …μέχρι και καρδιακό επεισόδιο, που ήταν τόσο ισχυρό, που λίγη ώρα μετά πιάστηκε στα “πράσα” να πίνει το αναψυκτικό του στο γραφείο του, μαζί με φίλους του, σχεδιάζοντας το τι ψέματα θα πουν σήμερα.

Καλούμε:

Τους εργαζόμενους και τα σωματεία του νομού, να απορρίψουν τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, να καταδικάσουν τα 2 εργατικά κέντρα του νομού Αργολίδας για την μέχρι τώρα στάση τους και να απαιτήσουν τη προκήρυξη απεργίας στις 18 Φλεβάρη!

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10:30π.μ.στη πλατεία Αγίου Πέτρου».