ΚοινωνίαΑρχείο

Χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία – Ποιοι πήγαν στο συλλαλητήριο του Άργους

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους από το ΠΑΜΕ Αργολίδας, στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί. 

Στην απεργιακή συγκέντρωση, εκτός από το ΠΑΜΕ, συμμετείχαν ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, η ΕΛΜΕ Αργολίδας και ο Αγροκτηνοτροφικος Σύλλογος Αργολίδας.

Τα υπόλοιπα σωματεία, συνταξιουχικά και μη έλαμψαν δια της απουσίας τους στηρίζοντας σιωπηρά τις αντιλαικες επιλογές της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Νίκος Διαλιάτσης. 

Οι απεργοί διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Που κινήθηκε το ποσοστό της απεργίας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γνωστοποίησε τον αριθμό των δασκάλων και νηπιαγωγών που απήργησαν κατά την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην Αργολίδα. Το ποσοστό συμμετοχής ήταν 7,19%.

Συγκεκριμένα:
ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ  794
ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ  57
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  7,19%

Ανάλογα ποσοστά και στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, όπου απήργησαν 10 εργαζόμενοι σε σύνολο 149. 13 ήταν δικαιολογημένα απόντες από την εργασία τους χωρίς να απεργήσουν.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.