Site icon Αρχείο anagnostis.org

Καινοτόμο πρόγραμμα για την πρόληψη και την ασφάλεια στις υδάτινες αθλητικές δραστηριότητες

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με την Safe Water Sports για την πρόληψη και την ασφάλεια στις υδάτινες αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Προώθησης της Ασφάλειας των αθλημάτων και μέσων αναψυχής στη θάλασσα και στο νερό», με διακριτικό τίτλο «SAFE WATER SPORTS», Παναγιώτης – Μιχαήλ Πασχαλάκης, παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, υπέγραψαν «Μνημόνιο Συνεργασίας» για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενίσχυση της ασφάλειας σε θέματα που σχετίζονται με το νερό, τη θάλασσα και τις υδάτινες δραστηριότητες αναψυχής.

Η πρόληψη και διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας αθλητή και αθλούμενου, αλλά και του εν γένει ασχολούμενου με την αθλητική δραστηριότητα στο νερό, είναι από τα βασικά θέματα τόσο της «Ατζέντα 2030» του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όσο και της ανάπτυξης του ασφαλή Αθλητικού Τουρισμού.

Στο «Μνημόνιο Συνεργασίας» αναγνωρίζεται ότι:

Συμφωνήθηκε, λοιπόν, η συνεργασία σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που ορίζεται από τους ανωτέρω στόχους, το οποίο περιλαμβάνει:

Exit mobile version