ΠολιτισμόςΑρχείο

Άγρια κόντρα του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με τον Μάνο Περράκη

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Μάνου Περράκη και του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας με αφορμή το υποτιμητικό σχόλιο του πρώτου αναφορικά με την εμφάνιση του σχολείου στην πρόσφατη εκδήλωση με την Γιάννα Αγγελοπούλου στο Βουλευτικό.

Στην σκληρή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου αντέδρασε ο Μάνος Περράκης με το ίδιο ύφος, προαναγγέλοντας συγκεκριμένη απάντηση στα όσα του καταλογίζουν.  

Τι λέει το Μουσικό Σχολείο:

Στην ανακοίνωση που υπογράφει το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, αναφέρονται τα εξής:

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος που τελευταία διακατέχει τον Μάνο Περράκη (γιατί κύριο δεν τον λες…) δεν του επέτρεψε να αξιολογήσει θετικά την παρουσία μέρους της μπάντας του Μουσικού Σχολείου ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, που εφέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του μέσα από πραγματικούς αγώνες για την επιβίωση, την λειτουργία και την ανάδειξή του ως πραγματικού πόλου ανάπτυξης Μουσικής Παιδείας και κατ’ επέκταση πολιτιστικής ανόρθωσης των παιδιών και των πολιτών του νομού μας. Αγώνα που δίνουν καθημερινά μέχρι σήμερα οι Εκπαιδευτικοί, οι Γονείς και κυρίως οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Να τον πληροφορήσουμε ότι πάνω από το 50% των μαθητών του Μουσικού Σχολείου είναι παιδιά δημοτών του Ναυπλίου και πάνω από το 70% των μαθητών της μπάντας που «έντυσε» την εκδήλωση ήταν επίσης κάτοικοι του Δήμου Ναυπλιέων!

Ξεκάθαρη η προτίμησή του για την προώθηση ιδιωτικών επιχειρήσεων και όχι η συμμετοχή ενός ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ σε εκδήλωση του Δήμου.

‘Ίσως σε κάποια άλλη ανοιχτή επιστολή του να θέλει να μας παρουσιάσει τις απόψεις του για την Εκπαίδευση και κυρίως την Μουσική-Καλλιτεχνική Παιδεία και την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου στον οποίο διεκδίκησε να γίνει αυτοδιοικητικός ταγός, ευτυχώς ανεπιτυχώς.

Και όλα αυτά πού; Στην εκδήλωση της προσυζήτησης για την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων για το 2021. Δεν ξέρουμε τι κατάλαβε από την παρουσίαση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Πάντως, μετά από 200 χρόνια κρατικής οντότητας μπορούμε πράγματι να ακούμε «ευρωπαϊκές μελωδίες», να τιμήσουμε το χθες, να αναδείξουμε το σήμερα, να κάνουμε όνειρα για την Ελλάδα του αύριο και να ελπίζουμε ότι το μέλλον μας είναι στα χέρια των παιδιών μας, εκτός και αν η πρότασή του είναι να κάνουμε άλλη μια παρέλαση στον κεντρικό μας δρόμο…

Το μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΠΑΤ φωνασκεί για ενότητα και ισότητα απέναντι σε όλους τους δημότες αλλά επικροτεί και αναζητά τον άκρατο διαχωρισμό των δημοτών. Ο φαρμακοποιός θέλει να υποκαταστήσει τον μαέστρο!

Μέχρι να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να ανασκευάσει τις δηλώσεις του δεν είναι ευπρόσδεκτος από τους Γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σε καμία εκδήλωση του Σχολείου.

Ελπίζουμε, ο μη εκλεγμένος αυτοδιοικητικός πολιτικάντης, να μην χρησιμοποιήσει για την συνέχιση αυτής της λαθεμένης δήλωσής του την αρνητική διαφήμιση και ευχόμαστε η προσωπική του άποψη να μην αντικατοπτρίζει τις απόψεις των ψηφοφόρων του».

Διαβάστε Ακόμα: Μακριά από πολιτικές διενέξεις οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Η αντίδραση Περράκη:

Η πρώτη αντίδραση του Μάνου Περράκη στην παραπάνω ανακοίνωση που μοιράστηκε στα ΜΜΕ, ήρθε μέσα από το προφίλ του στο Facebook:

«Μόλις πληροφορήθηκα ένα άθλιο, υποτιμητικό, φασιστικό, εκφοβιστικό, υβριστικό παραλήρημα, που υποτίθεται προέρχεται από τους γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου που με στοχοποιεί τόσο απροκάλυπτα, που αδυνατώ να πιστέψω ότι ένα τέτοιο κείμενο προέρχεται από γονείς μαθητών… Απάντηση θα πάρουν βέβαια, αν και η ανοιχτή μου επιστολή απευθυνόταν στο Δήμαρχο και την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ, που δεν απάντησαν… Και επειδή εγώ υπογράφω με το όνομα μου, για να μπορούν να με βρίζουν όσοι θέλουν, παρακαλώ κύριοι, να βάλετε από κάτω το όνομα και την υπογραφή σας, για να πάρετε και εσείς προσωπικές απαντήσεις…»

Η επιστολή που προκάλεσε την αντίδραση του σχολείου:

Νωρίτερα με ανοιχτή επιστολή που απευθυνόταν προς την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία-Ράλλη Πιτσάκη, ο Μάνος Περράκης σημείωνε τα εξής:

«Κυρία Πρόεδρε

Σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΤ, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω δύο πολύ σοβαρά γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο Ναύπλιο και για τα οποία έχει, ή θα έπρεπε να έχει παρέμβαση ο Οργανισμός.

Κατ’ αρχάς για την εκδήλωση στο Βουλευτικό με την παρουσία της κυρίας Αγγελοπούλου, η απουσία της Χορωδίας, προφανώς γιατί απουσίαζε ο μαέστρος με τη Φιλαρμονική στην Κέρκυρα, (το μάθαμε από το Facebook) δεν δικαιολογεί την αντικατάσταση με το Μουσικό Σχολείο, όταν υπάρχουν άλλα σχήματα του Ναυπλίου που θα έπρεπε να “ντύσουν” την εκδήλωση, όπως οι Χορωδίες του κυρίου Ρούτουλα και του κύριου Νικολόπουλου, ή το Ωδείο της κυρίας Μαυρούλη για παράδειγμα, με αποτέλεσμα, που επισημαίνει και ο συμπολίτης κύριος Τόλης Κοίνης, να μην ακουστούν ούτε ο Εθνικός Ύμνος, ούτε το “Χαίρε Ανάπλι”, αλλά ευρωπαϊκές μελωδίες.

Το δεύτερο γεγονός, αφορά τη διεξαγωγή του “Δρόμου Αργολικού Κόλπου” μια αθλητική εκδήλωση με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, η οποία γίνεται εδώ και χρόνια από Ναυπλιώτες, χωρίς χρηματοδότηση από το Δήμο Ναυπλιέων και την οποία “σαμποτάρουμε” ως Οργανισμός Αθλητισμού του Δήμου, για λόγους τους οποίους θα μας εξηγήσετε, αν και όλοι καταλαβαίνουμε…

Κυρία Πρόεδρε,

Ο ΔΟΠΠΑΤ ανήκει σε όλους και υπηρετεί όλους τους Δημότες, δεν κάνει διακρίσεις και προτιμήσεις, δεν πριμοδοτεί κάποιους, σε βάρος κάποιων άλλων, δεν είναι μάνατζερ για να διαχειρίζεται συμφέροντα.

Ο ρόλος του είναι ενωτικός, όπως εσείς λέτε και όπως επανέλαβε ο Δήμαρχος στην εκδήλωση για το “Ελλάδα 2021” στο Βουλευτικό, “όλοι μαζί ενωμένοι…”, εκτός αν αποτελεί και αυτό ένα όμορφο παραμύθι, σαν όλα τα άλλα…

Σας καλώ, άμεσα να ορίσετε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθούν τα ανωτέρω θέματα και βέβαια οι Κανονισμοί Χορωδίας και Φιλαρμονικής, όπως και ο Μαραθώνιος Ναυπλίου.

Με τιμή
Μάνος Περράκης
Φαρμακοποιός
Μέλος ΔΣ ΔΟΠΠΑΤ
»