ΕργασίαΑρχείο

Έρχονται πάνω από 35.000 προσλήψεις!

Στα σκαριά βρίσκονται 36.546 προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους και φορείς του δημοσίου, μετά από ισάριθμα αιτήματα που έχουν φτάσει στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται οι θέσεις που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα θα αφορούν: 

12.063 θέσεις σε υπουργεία, δήμους και φορείς, με βάση εγκρίσεις προηγούμενων ετών, το σχέδιο των προσλήψεων του 2020 και 400 εργαζόμενους για το μεταναστευτικό.

2.900 θέσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» των δήμων, για το οποίο, βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία από το ΑΣΕΠ νέα προκήρυξη. Η έκδοσή της αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτημάτων που υπέβαλαν οι δήμοι. Θα περιλαμβάνει ειδικότητες όπως κοινωνικοί λειτουργοί (ΠΕ, ΤΕ), ψυχολόγοι (ΠΕ), νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ), βοηθοί νοσηλευτών (ΔΕ), κοινωνιολόγοι (ΠΕ), επισκέπτες Υγείας (ΤΕ), πτυχιούχοι Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΕ), πτυχιούχοι Κοινωνικής Διοίκησης (ΠΕ), οδηγοί (ΔΕ) και οικογενειακοί βοηθοί (ΥΕ).

4.500 θέσεις εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι σχετικές προκηρύξεις και ολοκληρώνονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων.
Ακόμη 4.500 θέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που προκηρύχθηκαν το 2019 και οι τελικές λίστες διορισμού θα έχουν δημοσιευτεί μέχρι το τέλος Μαρτίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από το ΑΣΕΠ.

8.166 προσλήψεις της 3Κ/2018 στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, για τις οποίες εκκρεμεί η ανάληψη υπηρεσίας.

6.630 προσλήψεις του 2019 που έγιναν βάσει εγκρίσεων προηγουμένων ετών, συν οι 1.500 ειδικοί φρουροί που προσλήφθηκαν το περασμένο φθινόπωρο.

2.000 προσλήψεις ΟΒΑ σε Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό από οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ). Η προκήρυξη θα γίνει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.