ΚοινωνίαΑρχείο

Διαμαρτυρία των γονέων για προβλήματα σε σχολείο της Κυπαρισσίας

Επιστολή διαμαρτυρίας έδωσαν στη δημοσιότητα οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και φθορές που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των μαθητών. 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: 

«Οι κυριότερες ζημιές – φθορές που έχουμε εντοπίσει και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης είναι οι κάτωθι: Αποκατάσταση των φθαρμένων κουφωμάτων (πόρτες – παράθυρα). Αντικατάσταση των πλακιδίων στις εσωτερικές βρύσες του παλιού κτιρίου. Κατασκευή των εξωτερικών βρυσών με πλακίδια στο προαύλιο του παλιού κτηρίου. Επισκευή της σκεπής αμφιθεάτρου. Επισκευή των υδρορροών κτιρίων καθώς και καθαρισμός αυτών. Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων σε αντικατάσταση των παλαιών στους προαύλιους χώρους. Συντήρηση των κτηρίων (ελαιοχρωματισμός).

Κρίνουμε επίσης αναγκαίο τη λειτουργία κυλικείου (η μοναδική σχολική μονάδα της Δ.Ε. Κυπαρισσίας όπου δεν διαθέτει) και παρακαλούμε όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προβούν στις αναγκαίες ενέργειες.

Επίσης στη νότια πλευρά του σχολείου, προτείνουμε την κατασκευή στεγάστρου ώστε κατά τις βροχερές ημέρες να μην είναι εκτεθειμένα τα παιδιά στη βροχή καθώς και οι γονείς που τα αναμένουν. Επιπλέον τη δημιουργία αποχετευτικού όμβριων υδάτων στον κάθετο τσιμεντένιο δρόμο προς την είσοδο της νότιας πλευράς του σχολείου.

Κρίνουμε αναγκαία την κατασκευή βιβλιοθήκης, καθώς το σχολείο μας δεν διαθέτει και πολλά από τα βιβλία στοιβάζονται πάνω σε θρανία, με αποτέλεσμα να μην είναι στην διάθεση των παιδιών μας η δανειστική βιβλιοθήκη. Τέλος ο σύλλογός μας θεωρεί απαραίτητη την πρόσληψη ή διάθεση ακόμη μίας καθαρίστριας, για την καλύτερη καθαριότητα του σχολείου και υγιεινή των παιδιών μας, καθώς η μία που διαθέτει δεν επαρκεί».