ΑθλητισμόςΑρχείο

Κωστούρος, Μαντζούνης, Τάσσος, χαμένοι στις ορέξεις του Μουσταφά;

Προχθές πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Δρ. Μουσταφά Χασάν στο Ναύπλιο, με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο και τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία του Τάσσου Χειβιδόπουλου, όπου γινόταν λόγος πως τα γραφεία της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ θα μεταφέρονταν στο Ναύπλιο.

Μάλιστα ο Τάσσος Χειβιδόπουλος, στο περιθώριο των επαφών αυτών παρέλειψε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο Άργος, όπου και πολιτεύεται.

Χειβιδόπουλος δήλωση

Ωστόσο σε σημερινό δελτίο τύπου από το Γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρεται πως έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων – έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, που μεταφέρονται μόνιμα στην Αθήνα από τη Ρώμη, αλλά και του Εθνικού Προπονητηρίου Χάντμπολ. 

Στην Αθήνα η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ

Τα γραφεία που θα έρχονταν στο Ναύπλιο εγκαινιάστηκαν στην Αθήνα!

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του προέδρου της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, Ζόραν Ραντόισιτς και του προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, Κώστα Γκαντή.

Τα γραφεία – έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα και από την Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων «Αθήνα 2021», αφού κεντρικό γήπεδο της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης, του χρόνου το καλοκαίρι με τη συμμετοχή 32 χωρών, θα είναι το ΣΕΦ.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «δεσμευτήκαμε πως η χώρα μας θα ξαναμπεί δυναμικά στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, διεκδικώντας και διοργανώνοντας γεγονότα μεγάλης αθλητικής σημασίας, όπως αρμόζει διαχρονικά στο ρόλο της και το υλοποιούμε με συνέπεια. Η 17η Μεσογειάδα εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο με άριστα στο οργανωτικό κομμάτι, χαιρόμαστε που η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας μεταφέρεται μόνιμα στην Ελλάδα και από σήμερα ήδη ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη πρόκληση του επόμενου καλοκαιριού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Εφήβων. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την επιτυχία του και ελπίζω ότι και αγωνιστικά θα ανταποκριθεί η Εθνική μας. Για την πληρέστερη προετοιμασία της, αλλά και των υπόλοιπων Εθνικών μας ομάδων, παραδίδουμε στην ΟΧΕ το δικό της προπονητήριο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα τόσων και τόσων ετών της Ομοσπονδίας, με την οποία υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και συναντίληψη. Προσβλέπουμε στην ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ελλάδα, όπως και κάθε άλλου αθλήματος και στο μέτρο του εφικτού εξαντλούμε τα περιθώρια στήριξης της Πολιτείας».

Στην Αθήνα η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ

Ο κ. Ραντόισιτς υπογράμμισε πως «είναι μια σπουδαία ημέρα η σημερινή και ευχαριστώ τον Υφυπουργό και την Κυβέρνηση για τη φροντίδα τους στο χάντμπολ. Η Μεσόγειος είναι το κέντρο του παγκόσμιου χάντμπολ κι εμείς ως Συνομοσπονδία δεχθήκαμε με χαρά τη μεταφορά της έδρας από την Ρώμη στην Ελλάδα. Η αθλητική και πολιτιστική κουλτούρα και ιστορία της χώρας σας το αξίζει».

Ο κ. Γκαντής επισήμανε ότι «Πρόκειται για μια χαρούμενη ημέρα για το χάντμπολ και τον ελληνικό αθλητισμό. Ολοκληρώνεται αύριο η Μεσογειάδα, διοργάνωση που η Αθήνα περίμενε 19 χρόνια για να ζήσει και είναι η καλύτερη πρόβα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που θα διεξαχθεί εδώ του χρόνου το καλοκαίρι. Με τη βοήθεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού αποκτήσαμε και Εθνικό προπονητήριο, στεγάσαμε την έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, χώρος που θα λειτουργήσει και ως έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κι όλ’ αυτά συντελούν στις διαρκείς προσπάθειές μας να προάγουμε το άθλημα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθούν τα σημερινά ευχάριστα».

Στις τελετές των εγκαινίων παρέστησαν ακόμα ο γενικός γραμματέας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας και της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης, το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ και αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας, Κώστας Βιολιτζής, ο τεχνικός σύμβουλος της IHF και στρατηγικός σύμβουλος της ΟΧΕ, Γκι Πετιτζιράρ, ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ, Γιώργος Κρανάκης, ο συντονιστής της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ, Παναγιώτης Ιατρούδης, ο πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, η διεύθυνση του ΣΕΦ κ.ά.

Στην Αθήνα η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ

Άλλα λέει ο Χειβιδόπουλος

Σε δήλωση που έκανε προ ολίγου ο Τάσσος Χειβιδόπουλος σημειώνει πως αυτό που συνέβη ήταν συμβατική υποχρέωση της ΟΧΕ και πως ακόμα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για την έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας. 

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στις δηλώσεις του δεν έκανε καμία αναφορά στο Ναύπλιο, ενώ στο δελτίο τύπου που μοίρασε κάνει λόγο για μόνιμη εγκατάσταση των γραφείων που διεκδικούσε το Ναύπλιο, στην Αθήνα.

Ναύπλιο Μουσταφά

Ναύπλιο Μουσταφά

Η δήλωση Χειβιδόπουλου:

Η σημερινή εγκατάσταση της έδρας στην Αθήνα ήταν η συμβατική υποχρέωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) μετά την απόφαση για την μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ (MHC) στην Ελλάδα που πάρθηκε τον Ιούλιο στη Στοκχόλμη.

Αύριο συνεδριάζει στην Αθήνα το Executive Office της MHC και ένα από τα θέματα που θα συζητήσει είναι και η πρόταση για την μεταφορά της έδρας στο Ναύπλιο και να θέσει στον Δήμο Ναυπλιέων τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την μεταφορά, όπως συμφωνήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο του Ναυπλίου παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ δρ. Μουσταφά Χασάν του προέδρου της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας Κ. Γκαντή και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου.

Στην συνεδρίαση αυτή θα παραβρεθώ τόσο εγώ, όσο και ο Πρόεδρος της ΟΧΕ προκειμένου να μεταφέρουμε την θετική πρόθεση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας στην προοπτική της μεταφοράς της έδρας στο Ναύπλιο και την Αργολίδα και να δώσουμε όσες πληροφορίες και διευκρινίσεις χρειαστούν τα μέλη της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ (MHC) για την απόφαση τους.

Κατόπιν οι προϋποθέσεις που θα αποφασιστούν θα διαβιβαστούν στον Δήμο Ναυπλιέων προκειμένου να αποφασίσει για την πρόταση του προς την Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χάντμπολ (MHC).

Η εγκατάσταση ενός διεθνούς αθλητικού οργανισμού αποτελούμενου από 32 χώρες στο Ναύπλιο και την Αργολίδα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός τόσο για την ανάπτυξη του αθλήματός μας όσο και για την ανάδειξη της περιοχής μας σε κέντρο του Μεσογειακού Χάντμπολ μέσα από τις πολλές και σημαντικές διοργανώσεις που θα γίνουν με επίκεντρο την Αργολίδα και το Ναύπλιο.
Ας το αφήσουμε λοιπόν έξω από τις μικροπολιτικές μας αντιλήψεις και κόντρες γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό εγχείρημα για τον τόπο το οποίο δεν θα χαρίσουμε επειδή σε κάποιους πάντα κάτι δεν αρέσει…
».