ΚοινωνίαΑρχείο

Το τραγικό λάθος που προκάλεσε σύγχυση στην υπόθεση της Κοιλάδας

Την αρχική γκάφα ιατροδικαστών και αστυνομίας στην υπόθεση της δολοφονίας Λάμπρου στην Κοιλάδα θυμίζει σημερινό δημοσίευμα των Νεων, που παρουσιάζει 20 τραγικά λάθη Αστυνομίας και ιατροδικαστών σε μεγάλες υποθέσεις.

Εσφαλμένες γνωματεύσεις ιατροδικαστών, παρανοήσεις από αναφορές αστυνομικών, θεωρίες συνωμοσιολογίας αλλά και προσπάθειες εντυπωσιασμού χωρίς αντίκρισμα δημιουργούν σύγχυση για δραματικά συμβάντα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Στην περίπτωση της δολοφονίας -στις 8 Δεκεμβρίου 2014- ενός 42χρονου πρώην ναυτικού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, ιατροδικαστές και αστυνομικοί δεν είχαν εντοπίσει τη… δεύτερη σφαίρα που είχε δεχθεί το θύμα στο κεφάλι και είχαν εκτιμήσει ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Με την αιτιολογία ότι είχε αφήσει εξαιρετικά μικρό ίχνος αίματος στην επονομαζόμενη «πύλη εισόδου του βλήματος» κι έτσι δεν έγινε αντιληπτό.

Στην πορεία το λάθος διορθώθηκε και η χήρα του καπετάνιου οδηγήθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συζύγου της, όπου πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αυτή την περίοδο εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου.