ΡεπορτάζΑρχείο

Ακυρώθηκε εκδρομή του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στην Ιταλία – Δυσαρέσκεια στους μαθητές

Δυσαρέσκια επικρατεί στις τάξεις των μαθητών της Β’ Τάξης του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στο άκουσμα ότι ακυρώθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή με προορισμό τη Σικελία, η οποία θα ξεκινούσε σε λίγες μέρες.

Η ακύρωση της εκδρομής ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα το πρωί στην προσευχή και είναι σύμφωνη με τις επιταγές της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία ανακοίνωσε χθες την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών με προορισμό την Ιταλία.

Οι περίπου 85 Ναυπλιώτες μαθητές που θα μετέβαιναν στην Ιταλία αναμένουν τώρα να δουν αν θα επιστραφούν τα χρήματα που είχαν δώσει τα οποία φθάνουν τα 300 ευρώ ανά μαθητή, ενώ άλλα 100 ευρώ για κάθε παιδί συνεισέφερε ο Δήμος Ναυπλιέων.

Να σημειωθεί πως η Σικελία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1500 χλμ. από εκεί που παρουσίαζεται το πρόβλημα με τον Κορωνοϊό, στην Βόρειο Ιταλία, και συγκεκριμένα στις επαρχίες της Λομβαρδίας και του Βένετο που εν μέρει έχουν τεθεί σε καραντίνα. Παρόλα αυτά η υστερία και ο πανικός που επικρατεί γενικά με τον κορωναϊό και που τροφοδοτείται και από τα ΜΜΕ, οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας να θέσει απαγορευτικό σε όλες τις εκδρομές προς τη γειτονική χώρα, ασχέτως αν κάποιες από αυτές είναι να γίνουν σε περιοχές που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα από κει που έχει χτυπήσει ο ιός.

Όπως δήλωσε μαθητής του σχολείου στο anagnostis:

«Όλοι ήταν δυσαρεστημένοι γιατί είχαν προετοιμαστεί για την εκδρομή στη Σικελία. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα έφευγαν. Επίσης όλοι σκέφτονταν τα λεφτά. Είχαν δώσει από 300 ευρώ ο καθένας και άλλα 100 ευρώ για το κάθε παιδί ο δήμος. Χάθηκαν όλα αυτά. Είπαν να ησυχάσουμε, γιατί θα μείνουν τα χρήματα στο πρακτορείο και θα διοργανώσουμε μια άλλη εκδρομή ή την ίδια εκδρομή αργότερα. Οι περισσότεροι πάντως ήθελαν να πάνε κι ας υπήρχε το θέμα του κορωνοιού. Έλεγαν ότι θα είναι ωραία εμπειρία εφόσον δεν είναι θανατηφόρο. Ότι θα ήταν ωραίο να έμεναν σε καραντίνα για ένα μήνα εκεί κι ας έχουν λίγα ρούχα και λεφτά γιατί θα ήταν ωραία εμπειρία. Βέβαια δεν παίζει κανείς με την υγεία του, στα λόγια πολλοί το λένε. Αν πηγαίναμε να δούμε πόσοι θα πηγαίναμε».

Διαβάστε Ακόμα: Σχολείο από το Ναύπλιο ήταν έτοιμο να μεταβεί στην Ιταλία