ΚοινωνίαΑρχείο

Μάνη, Γορτυνία, Πύλος – Τρεις υποθέσεις που σόκαραν την Αγγελική Νικολούλη

Για τις υποθέσεις που την έχουν συγκλονίσει μίλησε η Αγγελική Νικολούλη σε συνέντευξή της στο περιοδικό Τηλέραμα. «Ποια να πρωτοθυμηθώ; Οι υποθέσεις με τα παιδάκια που δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα είναι σοκαριστικές για τα ελληνικά δεδομένα. Η δίχρονη Αννούλα στη Μάνη, ο δεκάχρονος Γιωργάκης στη Γορτυνία, ο επτάχρονος Νεκτάριος στην Πύλο». 

Η γνωστή δημοσιογράφος, ερευνήτρια και συγγραφέας σημείωσε επίσης: «Είκοσι πέντε χρόνια ασχολούμαι με την αναζήτηση αγνοουμένων και την έρευνα δολοφονιών. Εμφανίζομαι σε δικαστήρια, όπου με καλούν ως μάρτυρα. Είναι τρόπος ζωής πλέον, να το πω έτσι απλά. Με επηρεάζουν όμως όλες οι υποθέσεις και καταθέτω την ίδια την ψυχή μου στην έρευνα, προκειμένου να φωτιστούν τα σκοτάδια. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι από μόνο του ψυχοφθόρο».

Φοβάται άραγε την ανθρώπινη βαρβαρότητα; «Δεν με τρομάζει η ανθρώπινη βαρβαρότητα, με προβληματίζει και προσπαθώ να την ερευνήσω σε βάθος. Να βουτήξω στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και να φωτίσω τα σκοτάδια της. Αν έχω μια δύσκολη υπόθεση σε εξέλιξη, την ψάχνω και τη νύχτα… Και ναι, τότε είναι δύσκολο να κοιμηθώ… Αν φοβόμουν, θα είχα σταματήσει από καιρό. Τότε που οι απειλές σε βάρος μου και τα περιστατικά εκφοβισμού ήταν ακραία. Όπως βλέπετε, συνεχίζω…»

«Ο απώτερος σκοπός μου είναι να ασχοληθώ με τη συγγραφή. Αυτό θέλει συγκέντρωση και ηρεμία, γιατί αυτό το ταξίδι για μένα είναι μοναχικό», είπε επίσης η γνωστή παρουσιάστρια.

Να σημειωθεί πως μια από τις υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε ιδιαίτερα η Αγγελική Νικολούλη μέσα από την εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» ήταν και η αυτή της Κοιλάδας, με την δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα η σύζυγός του.