ΡεπορτάζΑρχείο

Πανικός για τον κορωνοϊό: Επιδρομή στα φαρμακεία της Αργολίδας για μάσκες

Σε πανικό βρίσκονται κάτοικοι σε Αργολίδα και Πελοπόννησο μετά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Βόρειο Ιταλία με την εξάπλωση του κορωνοϊού, η οποία μετρά ήδη 5 νεκρούς, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί πολίτες επισκέφθηκαν φαρμακεία στην Αργολίδα προκειμένου να προμηθευτούν μάσκες, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας από τον ιό.

ΜΑΣΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ειδικά στις Δυτικές ακτές όπου υπάρχει γειτνίαση με την Ιταλία. Στην Πάτρα μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις εξαντλήθηκαν τα αποθέματα, με φαρμακοποιούς να είναι σε επικοινωνία με φαρμακευτικές αποθήκες των Αθηνών, για αποστολή νέων παρτίδων.

Στην Αργολίδα πολύς κόσμος σπεύδει από το πρωί σε φαρμακεία και ζητά μάσκες και αντισηπτικά. Και εδώ ελάχιστες μάσκες υπάρχουν πλέον σε κάποια φαρμακεία και αλλού εξαντλήθηκαν.

ΜΑΣΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλίας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό, συνέστησε ψυχραιμία, δηλώνοντας πως η χώρα έχει θωρακιστεί.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν διαμορφωθεί ειδικοί θάλαμοι στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

ΜΑΣΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ