ΟικονομίαΑρχείο

Ανώμαλη προσγείωση από Ζέρβα για το χρεωκοπημένο Γηροκομείο Ναυπλίου

Η πορεία για την εύρεση χρηματοδότησης του γηροκομείου του Ναυπλίου είναι αρκετά μεγάλη. Περνάει μέσα από εγκρίσεις και αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου. 

Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ναυπλίου Χρήστος Ζέρβας, προσγειώνει την αισιοδοξία που δημιουργήθηκε από το πρωί της Τρίτης σχετικά με τη διάσωση του χρεωκοπημένου Ιδρύματος, μετά τη γνωστοποίηση της έγκρισης της Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Γηροκομείου και ΔΟΚΟΙΠΑΝ από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα, μέσω της οποίας ο Δήμος μπορεί να χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα.

Ο κος Ζέρβας απαντά στα πρωινά χαμόγελα, ότι «Ούτε ο ενθουσιασμός ούτε η απογοήτευση είναι χρήσιμοι σύμβουλοι για κάτι στο οποίο τα κριτήρια είναι οι νόμοι και κανόνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος με την αρωγή του δημάρχου προσπαθεί να φτάσει σε μία τελική λύση για την βιωσιμότητα του γηροκομείου. Οφείλω λόγω της σοβαρότητας της θέσης μου να είμαι συγκρατημένος και να περιμένω. Όλα τα μέλη γνωρίζουν ότι τώρα ξεκίνησε την προσπάθεια».

Να σημειωθεί ότι αντιθέτως ενθουσιασμένοι εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους τόσο ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Κώστας Καράπαυλος, όσο και ο ταμίας Μάνος Περράκης, με δηλώσεις τους εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για την εξέλιξη.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Καράπαυλος: «Νομίζω ότι σήμερα έχουμε την σπουδαιότερη τοπική είδηση των τελευταίων ετών. Εγκρίθηκε η Προγραμματικη σύμβαση μέσω της οποίας ο Δήμος μπορεί να χρηματοδοτήσει το Γηροκομείο. Αυτό που δεν ήταν δυνατόν επί τριάντα χρόνια, το κατάφερε το νέο ΔΣ μέσα σε δύο μήνες. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να πληρωθούν ολόκληρο τον μισθό τους. Θα μπορούμε να πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Αναμένω μέσα στο Μάρτιο να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα. Αναμένω να υλοποιηθεί η δέσμευση ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα δοθούν αν υπάρξει νόμιμη λύση. Πλέον έχουμε και την έγκριση της Προγραμματικής. Κακώς έχουμε χρεωθεί τόκους πεντακοσίων περίπου χιλιάδων ευρώ. Ελπίζω ότι όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα σηκώσουν και θα προβάλουν την είδηση στις τεράστιες διαστάσεις που έχει. Ο αγώνας συνεχίζεται. Επόμενος στόχος να μπει τάξη στο θέμα της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος. Θα έχετε και άλλες ειδήσεις από το Γηροκομείο».

Επίσης ο κος Περράκης τονίζει: «Πετάχτηκα από την καρέκλα, άρχισα να βγάζω κραυγές – η Μαρούλα τρόμαξε – χόρευα, έκλαιγα, γελούσα, ένοιωσα μέσα μου τόση χαρά και ανακούφιση… Κώστα, Χάρη, Πρόεδρε, εσείς όλοι που από την αρχή δείξατε συμπάθεια και μας στηρίξατε, έχω ευχάριστα νέα… “Τα καταφέραμε”, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Γηροκομείου και ΔΟΚΟΙΠΑΝ, εγκρίθηκε από την αρμόδια σκληρή και δύσκολη, όπως μας έλεγαν, Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα… Μέσα σε χρόνο ρεκόρ και έχουμε αποτέλεσμα σε ένα τόσο δύσκολο θέμα, που μας έλεγαν ότι δεν γίνεται… Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, υπάρχει λίγος δρόμος ακόμα για τις εδώ απαραίτητες αποφάσεις, όμως, μια δημόσια παραδοχή και μια συγγνώμη, θα βοηθούσαν και το “Ίδρυμα Μαρίας Ράδου” και τους ίδιους για την πολύχρονη αδιαφορία τους».