ΠολιτισμόςΑρχείο

Η «επιτροπή σοφών» για τις εκδηλώσεις του 2021 στην Πελοπόννησο. Λείπουν επιστήμονες παγκοσμίου και εθνικού κύρους

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τα ονόματα της «επιτροπής σοφών» που θα τρέξουν τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Δυστυχώς από την Γνωμοδοτική Επιτροπή απουσιάζουν Πελοποννήσιοι επιστήμονες παγκοσμίου και εθνικού κύρους που μάλλον αγνοήθηκαν.
Την εισήγηση στο περιφερειακό συμβούλιο έκανε η εντεταλμένη σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν εμβληματικές και πολύπλευρες.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Μέλη θα είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι: Αθηνά Κόρκα, Μαλτέζος Ιωάννης, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Ντίνα Νικολάκου, Τζένη Δημητρακοπούλου, Γιάννης Μπουντρούκας και Μαρία Μήτση.

Επίσης οι προσωπικότητες Αριστείδης Δουλαβέρας (από την Κορινθία – Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, Ιστορικός), Κόνδης Γεώργιος 9από την Αργολίδα Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών), Κακούρου Χρόνη Γεωργία (από τη Λακωνία – Επιμελητήρια Εθνικής Πινακοθήκης, Διδακτορική Διατριβή στη Φιλοσοφική), Πλεμμένος Ιωάννης (από τη Μεσσηνία – Εργάζεται στην Ακαδημία Αθηνών, Ιστορικός, Αρχαιολόγος, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Εύη Μεντή (από την Αρκαδία – Πρόεδρος Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης. Σπουδές στη Ψυχολογία, με εξειδίκευση Παιδαγωγική Ψυχολογία, Αρσάκειο, Παιδαγωγική Ακαδημία, Δασκάλα).