ΠολιτισμόςΑρχείο

Αναμνήσεις του Κώστα Βουτσά σε Επίδαυρο και Άργος – Γιατί παρακαλούσε τον θεό να βρέξει (Vid)

Έχω παίξει στην Επίδαυρο έξι φορές. Η πιο δυνατή ανάμνηση είναι από την πρώτη μου παράσταση, στους «Σφήκες» του Αριστοφάνη. Είχα πολύ άγχος. Θυμάμαι παρακαλούσα τον Θεό να αστράψει και να βρέξει για να ακυρωθεί η παράσταση. Το θέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο και ήξερα ότι θα κρινόμουν από τους πιο σοβαρούς και απαιτητικούς κριτικούς θεάτρου. Τελικά όλα πήγαν τέλεια.

Αυτά είχε εξομολογηθεί ο Κώστας Βουτσάς σε συνέντευξή του στο Life&Style το 2012.

Άλλες κωμωδίες του Αριστοφάνη στις οποίες είχε παίξει στο Άρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ήταν οι «Θεσμοφοριάζουσες» και οι «Όρνιθες», με μεγάλη επιτυχία και με κοσμοσυρροή.

Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε επίσης πρωταγωνιστήσει το 2010 στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» που είχε παρουσιαστεί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Τη μουσική της παράστασης είχε γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης ο οποίος είχε παίξει και στην παράσταση.

 

Ο Κώστας Βουτσάς που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης, όπως πρώτοι μεταδώσαμε, είχε ακόμα εμφανιστεί στο Αρχαίο Θέατρο Άργους τον Ιούλιο του 2014 με την θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΚΕΔΑΜ.

Βουτσάς Ψάλτης το 2014 στο Άργος

Ο κόσμος που είχε σπεύσει στο Αρχαίο Θέατρο, γελούσε ακατάπαυστα και χειροκροτούσε διαρκώς τους ηθοποιούς του «Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου», τον γνωστό ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη, την Άννα Φόνσου και τον Ζαχαρία Αγγελάκο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης.

Οι θεατές είχαν αποθεώσει τους δυο παλιούς αγαπημένους ηθοποιούς Κώστα Βουτσά και  Στάθη Ψάλτη, που συμμετείχαν στην παράσταση αφιλοκερδώς.

Διαβάστε Επίσης: Τα τρελά ξενύχτια του Κώστα Βουτσά στην Αρχαία Επίδαυρο (Video)