ΚοινωνίαΑρχείο

Δύο αριστουργήματα της φύσης κοσμούν την πόλη του Ναυπλίου

Φυτεύτηκε και η δεύτερη υπεραιωνόβια ελιά που δώρισε στον Δήμο Ναυπλιέων η ΕΡΓΟΣΕ, έπειτα από πρωτοβουλία του Ναυπλιώτη επιχειρηματία και καλλιτέχνη Κώστα Δημούλη. 

Η ελιά τοποθετήθηκε στον κόμβο του Τολού, στην Αγία Ελαιούσα, ενώ η πρώτη είχε φυτευτεί πριν από λίγες ώρες στην Πλατεία Φιλελλήνων, απέναντι από το Π, στο λιμάνι Ναυπλίου.

Ελιά Αγία Ελαιούσα Ναύπλιο

Ελιά Αγία Ελαιούσα Ναύπλιο

Οι δυο ελιές ζυγίζουν σχεδόν 5 τόνους και προέρχονται από κτήμα της Ακράτας. Πρόκειται για δέντρα περίπου 2000 ετών, που μεταφυτεύτηκαν εκεί βάση του προγράμματος της ΕΡΓΟΣΕ και της εταιρείας Klorane Greece.

Διαβάστε Ακόμα: Ελιά 2.000 ετών δίπλα στη θάλασσα. Την έφεραν από την Ακράτα στο Ναύπλιο

Η μεταφορά των ελαιοδένδρων εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της εταιρίας που έχουν στόχο να μην χαθεί ούτε ένα δένδρο από τις περιοχές που θα περάσει το τρένο. Είναι σημαντικό για την ΕΡΓΟΣΕ ελιές υπεραιωνόβιες να συνεχίσουν να ζουν, προσφέροντας το οξυγόνο τους.

Ελιά Αγία Ελαιούσα Ναύπλιο

Όπως δήλωσε ο εμπνευστής του εγχειρήματος Κώστας Δημούλης: «Δύο υπεραιονώβιες ελιές δύο αριστουργήματα της φύσης κοσμούν από σήμερα την πόλη του ΝΑΥΠΛΙΟΥ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ΕΡΓΟΣΕ κ στην ευγενική χορηγία της εταιρείας Κlorane».