ΟικονομίαΑρχείο

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος έπαθε Κορωνοϊό – Φόβοι για σοβαρό οικονομικό πλήγμα στην Αργολίδα

Η Ελλάδα ζει πλέον στους ρυθμούς του κορωνοϊού καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι μέχρι στιγμής τρία, ενώ είναι παραπάνω από βέβαιο πως αυτά θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Το πρώτο «θύμα» του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι η οικονομία καθώς οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν. Μάλιστα αν συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός και μετά το Πάσχα, όλη η τουριστική περίοδος κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Εκατομμύρια ξένοι φτάνουν στη χώρα μας κάθε χρόνο και είναι αμφίβολο πόσοι θα ακυρώσουν τις διακοπές τους, προτιμώντας να μείνουν στα σπίτια τους για να μην μολυνθούν.

Στην Αργολίδα πραγματοποιούνται την άνοιξη αρκετά συνέδρια όπου συναθροίζεται κόσμος σε ξενοδοχεία του Ναυπλίου και της Ερμιονίδας, τα οποία κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν τελικά.

Το ίδιο ισχύει και με τις προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου, που κανείς δεν ξέρει πλέον αν θα γίνει.

Αν λόγω της νόσου ακυρωθούν ανοιξιάτικα events όπου συναθροίζεται πολύς κόσμος, συνεδριακοί χώροι και ξενοδοχεία που κλείνονται για τη φιλοξενία πάσης φύσεως εκδηλώσεων και επισκεπτών θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά. Ενδεχόμενο «πάγωμα» όλων αυτών των εκδηλώσεων προκαλεί ήδη τρόμο στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων της Αργολίδας.

Τεράστια είναι η οικονομική ζημιά από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, καθώς στο Ναύπλιο η πληρότητα έφθανε το 100%. Πλέον ένα σύννεφο μαζικών ακυρώσεων βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια των ξενοδόχων, καθώς κανείς δεν θέλει να ρισκάρει μετακινήσεις.

Ο δήμαρχος Πατραίων ανακοίνωσε καρναβάλι τον Ιούνιο, ενώ ο δήμαρχος Ρεθύμνου κάνει λόγο για απώλεια εκατομμυρίων ευρώ. Όποιος αιρετός αποφασίσει να διοργανώσει καρναβάλι, κόντρα στην απόφαση του Υπουργού Υγείας, απειλείται με 2 χρόνια φυλάκιση.

Μόναδικοί κερδισμένοι είναι τα σούπερ μάρκετ καθώς το τελευταίο διήμερο παρατηρούνται ουρές στα ταμεία και άδεια ράφια. Οι καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, κι όχι μόνο, αυξάνοντας τους τζίρους των εμπόρων. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν θα αυξηθούν κι’ άλλο τα κρούσματα…

Χιλιάδες είναι τέλος οι μάσκες και τα αντισηπτικά και καθαριστικά χεριών που έχουν πουληθεί στα φαρμακεία.

Διαβάστε Ακόμα: