ΚοινωνίαΑρχείο

Συμπαράσταση από Ερμιονίδα στους νησιώτες που δέρνονται από τα ματ

Τα μέλη του συλλόγου «Αντιστέκομαι» της Ερμιονίδας, εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των νησιωτών ενάντια στα ματ που δέρνουν απροκάλυπτα πολίτες που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία κλειστών δομών στις περιοχές τους.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα:

«Τα μέλη του συλλόγου «Αντιστέκομαι» της Ερμιονίδας συνήλθαμε 25/2/2020 στό Κρανίδι κάτω από την πίεση των αφόρητων καταστάσεων που βιώνουν τα νησιά μας και αφού λάβαμε υπ όψη τά πάρα κάτω δεδομένα:

1ον Ο στρατός είναι για την φύλαξη των συνόρων και όχι για να διευκολύνει την είσοδο και εγκατάσταση των παντός είδους εισβολέων.

2ον Ο στρατός και η αστυνομία ανήκουν στον λαό και στο έθνος, είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολιτών και καμία πολιτική εξουσία δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα όργανα της ασφάλειας εναντίον τού λαού για να διευκολύνουν την υποταγή των πολιτών στόν παράνομο εποικισμό .

3ον Ανώτατη πηγή εξουσίας είναι ο λαός και κανένα πολιτικό όργανο δεν μπορεί να προβεί σε πράξεις για τις οποίες δεν είναι εξουσιοδοτημένο από αυτόν. Σε αντίθετη περίπτωση, έχει καταλυθεί το πολίτευμα της δημοκρατίας.

4ον Μία ιδιότυπη εξωφρενική συμπεριφορά απέναντι στον Έλληνα πολίτη εκφράζεται από αυτό το κράτος, του οποίου αρπάζει την κατοικία με προστυχα προσχήματα, του μειώνει το εισόδημα σε σημείο να τον έχει φτωχοποιήσει δραματικά, ενώ αντίθετα στόν παράνομο εισβολέα δίνει σκανδαλώδη προνόμοια, παροχές και τις αρπαχμένες περιουσίες.

5ον Ο λαός των ακριτικών μας νησιών εκφράζει σήμερα τήν αντίθεση του στην εγκατάσταση της πλημμύρας τών ξένων εισβολέων με τούς οποίους εκβιάζεται να μοιραστεί τον τόπο του, να υποταχθεί στην απροσάρμοστη διαφορετικότητά του και οι οποίοι κατευθύνονται από συγκεκριμένα διεφθαρμένα κέντρα του πλανήτη τα οποία έχουν ρίξει τα πλοκάμια τους σε Ευρώπη, Δύση, ΟΗΕ, οργανισμους, ελέγχουν το μέγιστο μέρος του πολιτικού συστήματος, της ενημερώσεως και ένα μικρό ποσοστό πολιτών οι οποίοι έχουν γίνει έμμισθοι «ιδεολόγοι ανθρωπιστές».

6ον Τα νησιά μας που σήμερα αντιμετωπίζονται με αστυνομική και στρατιωτική βία, αποτελούν τον προθάλαμο της δικής μας απειλής και ο αγώνας των νησιωτών είναι και δικός μας αγώνας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα τους και καλούμε κάθε πολίτη της Ερμιονίδας να τον συνδράμει ».