ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τι έκαναν Γεωργόπουλος, Κρίγγος, Τσαμαδός στην Ήπειρο

Την Τρίτη και Τετάρτη 25 και 26 Φεβρουαρίου μέλη του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Τσαμαδός, επισκέφθηκαν τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων.

Η μονάδα αυτή κατασκευάστηκε με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να επεξεργάζεται το λιγότερο 72.000 τόνους ετησίως σύμμεικτα απορρίμματα και 8.000 τόνους ανά έτος Προδιαλεγμένα Βιοαπόβλητα (με ξεχωριστή γραμμή επεξεργασίας) με μέγιστη συνολική δυνατότητα τους 105.000 τόνους κάθε έτος.

Μονάδα απορριμμάτων Ήπειρος

Τα μέλη του ΦΟΔΣΑ επισκέφθηκαν τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του εργοστασίου που εκτείνεται σε επιφάνεια άνω των 118 στρεμμάτων.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν αναλυτικά από τους υπεύθυνους για τη λειτουργία του εργοστασίου και τα στάδια επεξεργασίας των απορριμμάτων. Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο δημιουργίας αντίστοιχου εργοστασίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων της Πελοποννήσου, δίνοντας πλέον οριστική λύση.

Μονάδα απορριμμάτων Ήπειρος