Site icon Αρχείο anagnostis.org

Μένει στο δήμο το Λιμενικό Ταμείο Κορινθίων

Νανόπουλος Πλακιωτάκης

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρέθηκε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα που άπτονται του δήμου, αλλά το κυριότερο αφορούσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τη θύελλα που έχει ξεσπάσει σχετικά με επικείμενη μεταφορά του από το δήμο στο Υπουργείο. 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κατάφερε να αποσπάσει τη διαβεβαίωση του υπουργού πως δεν επίκειται καμία κατάργηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και υπαγωγή του στο Υπουργείο.  «Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε πως καμία πρόθεση κατάργησης των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και υπαγωγής τους στο Υπουργείο δεν υπάρχει», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος. 

Στην συνάντηση ο Βασίλης Νανόπουλος έθεσε και άλλα σημαντικά για το Δήμο Κορινθίων ζητήματα βρίσκοντας στο πρόσωπο του Υπουργού σύμμαχο για την προώθηση και υλοποίηση τους. «Συζητήσαμε με τον Υπουργό για τη νέα κτιριακή υποδομή του Λιμεναρχείου. Υποσχέθηκε σύντομα να εντάξει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα την ανέγερσή του λύνοντας ένα σημαντικό για το Λιμεναρχείο ζήτημα. Συζητήσαμε ακόμα για τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου, την Μαρίνα, το Λιμάνι του Κόρφου και την διάβρωση των ακτών. Ο Υπουργός έδειξε κατανόηση και διάθεση να συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση και επίλυσή τους» 
 

Exit mobile version