ΚοινωνίαΑρχείο

Πώς όρμησαν εναντίον της τα σκυλιά στην Αρβανιτιά. Τί λέει η γνωστή παιδίατρος για την επίθεση αγέλης

Πόνος, τρόμος και ταλαιπωρία είναι οι τρεις λέξεις με τις οποίες προσπαθεί να περιγράψει την περιπέτειά της με την επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων στην Αρβανιτά, η γνωστή παιδίατρος και Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος του νοσοκομείου Άργους Σταυρούλα Αλεξοπούλου.

Είχε πάει το συνηθισμένο της περίπατο στην Αρβανιτιά, όπως κάνει πολύς κόσμος καθημερινά στο Ναύπλιο. Δεν περίμενε όμως, ότι αυτός ο περίπατος θα την έστελνε στο νοσοκομείο.

Η κα Αλεξοπούλου, περιγράφει στο anagnostis.org τί ακριβώς της συνέβη:

«Την Πέμπτη 27-2-2020 και ώρα 11:30 το πρωί, στην πλατεία της Αρβανιτιάς, εκεί που είναι το πάρκινγκ, μου επιτέθηκε όλως απρόκλητα μια αγέλη σκύλων. Όλα μαζί, ορμώντας συντονισμένα εναντίον μου. Αποτέλεσμα ήταν, ένα από αυτά να με δαγκώσει δύο φορές στο αριστερό πόδι, στο ύψος της γάμπας και στο δεξί, πίσω από το γόνατο.
Από το όλο περιστατικό υπέστην μεγάλο πόνο, τρόμο και ταλαιπωρία, καθώς επίσης και μεγάλη ηθική βλάβη».

Αλλά τα εξαγριωμένα σκυλιά δεν περιορίστηκαν μόνο στην επίθεση εναντίον της γιατρού:

«Συγχρόνως με την επίθεση σε μένα, έκαναν επίθεση σε ένα νεαρό ζευγάρι. Η κοπέλα ήταν έγκυος. Επίσης και σε μια άλλη κυρία, που έτυχε εκείνη την ώρα να περπατάει».

Η παιδίατρος, αντέδρασε ενστικτωδώς, φωνάζοντας από πόνο και τρόμο, όταν ξαφνικά βρέθηκε περικυκλωμένη από τα σκυλιά, που της έδειχναν τα δόντια τους. Τελικά κατάφερε να απομακρυνθεί σιγά – σιγά και αφού ξέφυγε, τραυματισμένη έφτασε στο νοσοκομείο:

«Επισκέφτηκα τα επείγοντα στο νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στα τραύματά μου. Στο νοσοκομείο που πήγα, μου είπαν ότι πριν από μένα είχαν προηγηθεί και έχουν καταγραφεί περίπου πέντε άλλα περιστατικά, από την ίδια αγέλη των σκύλων».

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το πρόβλημα με τα αδέσποτα παραμένει τεράστιο στο Ναύπλιο, με το δήμο να είναι ακόμα στα σχέδια για την δημιουργία δημοτικού καταφύγιου. Παράλληλα όμως με τις επιθέσεις αδέσποτων σε ανθρώπους, η τοπική κοινωνία πρόσφατα είδε να θανατώνονται με αγριότητα σκυλιά στην πόλη.

Το θέμα είναι τεράστιο και δυστυχώς ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. 

Όπως τονίζει η κα Αλεξοπούλου, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στο δήμο Ναυπλιέων:

«Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και καταγγελίες στον Δήμο – γιατί δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει με τη συγκεκριμένη αγέλη των σκύλων, αλλά και με άλλες αγέλες που κυκλοφορούν στην περιοχή του σταθμού και στην περιοχή της παραλίας της Καραθώνας -, αρνούνται να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της δημόσιας απειλής για τους πολίτες που καθημερινά διέρχονται και επισκέπτονται πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών έγκυες και μικρά παιδιά.
Ο λόγος που εκ προθέσεως αδιαφορούν οι  αρμόδιοι να λάβουν μέτρα είναι, ότι δεν θέλουν να έρθουν σε κόντρα με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις, προφανώς φοβούμενοι το πολιτικό κόστος.
Αυτό σημαίνει παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται από το νόμο»!

UPDATE Κυριακού: κα Αλεξοπούλου, συγγνώμη εκ μέρους των αδέσποτων της πόλης μου
 

Διαβάστε Ακόμα: Επίθεση σκύλων στην Αρβανιτιά