ΡεπορτάζΑρχείο

Στέλνουν στρατιώτες από την Πελοπόννησο στον Έβρο

Στη μετακίνηση προσωπικού από στρατιωτικούς σχηματισμούς της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα προχωρά αύριο Κυριακή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενισχύοντας με ακόμα 360 στρατιώτες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την δύναμη που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Έβρο.

Οι συγκεκριμένοι έρχονται να προστεθούν στους περίπου 300 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων δύο λόχων Καταδρομέων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σήμερα σε κρίσιμα σημεία και περάσματα του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 600 στρατιώτες που ενισχύουν την ελληνοτουρκική μεθόριο αναμένεται να παραμείνουν στην περιοχή τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τα φύλλα πορείας τους.

Σε κάθε περίπτωση εάν δεν υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης και δεν αποχωρήσουν με κάποιο τρόπο οι χιλιάδες παράνομοι οικονομικοί μετανάστες που συνωστίζονται στην πλευρά της Τουρκίας, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η παραμονή των στρατιωτών θα παραταθεί περαιτέρω.

Άλλωστε, η συνδρομή των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο της αστυνομίας για την αποτροπή των χιλιάδων οικονομικών μεταναστών που από προχθές συνωστίζονται στο ελληνοτουρκικά σύνορα προσπαθώντας να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος, κρίνεται καθοριστικής σημασίας.

Η κατάσταση στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι, καθώς ολοένα και περισσότεροι μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, μετακινούνται με την συνδρομή των Τουρκικών αρχών προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Ήδη οι πεζές περιπολίες έχουν πυκνώσει ακόμη περισσότερο, ενώ σημαντικά έχουν αυξηθεί και οι φρουρές που έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα περάσματα.

Μάλιστα στελέχη του στρατού αναγκάστηκαν να επέμβουν, σε αρκετές περιπτώσεις, απωθώντας μετανάστες που επιχειρούσαν να κόψουν τα συρματοπλέγματα που υπάρχουν στην ελληνοτουρκική μεθόριο, έχοντας προμηθευτεί ειδικά ψαλίδια, προφανώς από τους Τούρκους.