ΟικονομίαΑρχείο

Η ακύρωση του καρνάβαλου έφερε όλο τον κόσμο στο Ναύπλιο

Ωφελημένο βγήκε το Ναύπλιο από την ακύρωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, καθώς η κοσμοσυρροή που είχε αρχίσει από το Σάββατο συνεχίστηκε και την Κυριακή σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Χιλιάδες επισκεπτών επέλεξαν την Αργολική πρωτεύουσα ακόμα και για μια μονοήμερη απόδραση, αψηφώντας τις κρατικές εκκλήσεις περί μη συνωστισμού λόγω κορωνοϊού.

Η ταυτότητα των επισκεπτών της πόλης ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι, ζευγάρια και οικογένειες, που επέλεξαν να βγουν να ξεσκάσουν για το τριήμερο.

Αυτοί που ακύρωσαν τις αποδράσεις τους σε παραδοσιακά καρναβαλικούς προορισμούς επέλεξαν και αυτοί το Ναύπλιο για μια μονοήμερη απόδραση, αυξάνοντας σημαντικά τις ροές επισκεπτών.

Ο καλός καιρός βοήθησε ακόμα περισσότερο ώστε να στραφούν οι Αθηναίοι σε κοντινούς προορισμούς όπως η Αργολική πρωτεύουσα.

Κάποιοι από τους επισκέπτες στράφηκαν και σε γειτονικές πόλεις όπως το Άργος, ενώ παράλληλα δεν ήταν λίγοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την δωρεάν είσοδο σήμερα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, κατακλύζοντας Επίδαυρο, Μυκήνες και Παλαμήδι. 

Το αδιαχώρητο γινόταν σε καφετέριες και ταβέρνες, ενώ και οι ξενοδόχοι σίγουρα δεν έμειναν παραπονεμένοι καθώς υπήρχε πληρότητα 100%, παρά τους φόβους ότι κάποιοι θα ακύρωναν λόγω συνθηκών.

Το πάρκινγκ βέβαια ήταν μια δύσκολη υπόθεση, αλλά αυτό δεν πτόησε κανέναν, με κάποιους μάλιστα να δείχνουν ιδιαίτερη ευρηματικότητα, κλείνοντας ακόμα και πεζοδρόμια.

Την Καθαρά Δευτέρα οι ορδές των επισκεπτών ετοιμάζονται για τα παραδοσιακά κούλουμα και το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, με τον καιρό να προμηνύεται καλός, αν και για να πετάξουν οι αετοί θα χρειαστεί και ο κατάλληλος αέρας.