ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Λεφτά για έργα ύδρευσης δίνει η Περιφέρεια

Το πρόβλημα της εξασφάλισης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση από τους δήμους της έρχεται να καλύψει με τη νέα πρόσκληση η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η πρόσκληση αφορά έργα προς ένταξη στο ΠΕΠ, με αντικείμενο την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και έργα διαχείρισης υδάτων και εξοικονόμησης πόσιμού νερού.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την εν λόγω πρόσκληση ανέρχεται σε 8.700.000 ευρώ, ενώ ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβληθέντων πράξεων ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ. Η πιο πάνω δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Δικαιούχοι είναι οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φορείς τους, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της Περιφέρειας, καθώς επίσης και η ίδια η Περιφέρεια και φορείς της.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι.

Σε περιπτώσεις εγγράφων, για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική επισύναψη/υποβολή (π.χ. χάρτες, σχέδια, κλπ), ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου (στη διεύθυνση Αλεξάνδρου Σούτσου 35, Τρίπολη 221 32) μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων.