ΚοινωνίαΑρχείο

Σκηνές απείρου κάλους και ευτράπελα σε πολυκατοικία του Ναυπλίου

Ιστορίες «καθημερινής τρέλας» εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες σε πολυκατοικία του Ναυπλίου, με τους ενοίκους – ιδιοκτήτες να μην μιλιόνται πλέον μεταξύ τους.

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες, όταν κάποιοι από τους ενοίκους θέλησαν να αλλάξουν τον διαχειριστή, αφού έκριναν ότι τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει να του δίνουν για τη διαχείριση είναι πολλά.

Οι τρεις συνελεύσεις που έγιναν, παρότι δεν υπήρχε απαρτία έβγαλαν την απόφαση να παραδοθεί η διαχείριση σε άλλο άτομο, το οποίο φέρεται ότι θα κόστιζε λιγότερο.

Παρόλα αυτά οι υπόλοιποι ένοικοι – ιδιοκτήτες που δεν συμμετείχαν στις συνελεύσεις αυτές, πήραν το μέρος του προηγούμενου διαχειριστή και εκεί φουντώνουν τα προβλήματα και η ασυνεννοησία.

Ο παλιός διαχειριστής λοιπόν που επιθυμεί να συνεχίσει στο συγκεκριμένο πόστο, μετά από όλα αυτά δεν παραδίδει τα τιμολόγια, τα παλιά πρακτικά και το αποθεματικό, ενώ ο νέος δεν μπορεί να ασκήσει διαχείριση. 

Μέχρι και χωρίς ρεύμα έμειναν οι κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας απ΄ όσα συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το ασανσέρ, ούτε τα φώτα και να ανεβαίνουν στα σπίτια τους οι ένοικοι με κεριά για να βλέπουν τα σκαλοπάτια, μιας και οι λογαριασμοί δεν πληρώθηκαν στη ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα.

Και όταν επανασυνδέθηκε μετά από παρέμβαση μερίδας ενοίκων στη ΔΕΗ, κάποιοι κατέβασαν τους διακόπτες και έμεινε ξανά στο σκοτάδι η πολυκατοικία, μέχρι να ανακαλύψουν οι υπόλοιποι ένοικοι την αιτία και να ανοίξουν ξανά τους διακόπτες.

Το «πολεμικό» κλίμα που επικρατεί στην πολυκατοικία, έχει κάνει τους ενοίκους να μην ανταλλάσσουν κουβέντα μεταξύ τους και να προσπαθούν πλέον να συνεννοηθούν μέσω δικηγόρου, που πλέον ανέλαβε με εντολή της μιας πλευράς να συγκαλέσει νέα συνέλευση, μήπως και ομαλοποιηθεί η κατάσταση και υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση για να λειτουργήσει κανονικά και πάλι η πολυκατοικία.

Αν θα πάνε σε αυτή τη συνέλευση όλοι ή θα παραβρεθούν οι μισοί, όπως στην προηγούμενη κανείς δεν ξέρει.

Μετά τους δικηγόρους, το θέμα έφτασε και στα δημοσιογραφικά, αλλά ακόμα και στα πολιτικά γραφεία και άγνωστο είναι, πώς θα δοθεί λύση για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς έχθρες και διαφωνίες η πολυκατοικία αυτή.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ