ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

6000 ευρώ από την ΚΕΔΑΜ για προμήθειες προς τον Έβρο – Γιατί διαφωνεί ο Χειβιδόπουλος

Το ποσό των 6.000 ευρώ αποφάσισε να δώσει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών για αγορά τροφίμων για τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία στον Έβρο. 

Η παράταξη Χειβιδόπουλου όμως ζήτησε αναβολή της ψήφισης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν με αυτή την κίνηση.

Σε ανακοίνωσή της η «Δυνατή Πόλη Ξανά» αναφέρει:

«Στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΑΜ, τα μέλη της παράταξης «Δυνατή Πόλη Ξανά» Γιάννης Γαλάνης και Πένυ Κουραβέλου ζήτησαν την αναβολή της ψήφισης της δαπάνης των 6000 € για την προμήθεια και μεταφορά τροφίμων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας στα σύνορα του Έβρου.

Ειδικά μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Ορεστιάδας, αλλά και Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που καλούσαν τους πολίτες να σταματήσουν να στέλνουν τρόφιμα,  γιατί αφενός δεν υπάρχει ανάγκη και αφετέρου δημιουργούνται προβλήματα στις δυνάμεις μας στον Έβρο από την υπερσυγκέντρωση τροφίμων και την διαχείρισή τους, θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να αναβάλουμε την απόφαση και να ξαναδούμε από την αρχή την πρωτοβουλία του Δήμου μας, ώστε αυτή να είναι ουσιαστική και να μη δημιουργεί προβλήματα. Θεωρούμε ότι στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, προσφορά είναι η υπακοή στα κελεύσματα αυτών που είναι στην πρώτη γραμμή και διαχειρίζονται την κρίση. Απεναντίας, πρόβλημα είναι οι πατριδοκάπηλες κορώνες και κινήσεις προβολής, με αφορμή ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες η πατρίδα μας.

Φυσικά η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή, γιατί στόχος της πλειοψηφίας της ΚΕΔΑΜ και της Δημοτικής Αρχής  δεν είναι η ουσιαστική συνδρομή της πόλης και των πολιτών της στην προσπάθεια που γίνεται στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες , αλλά μόνο η ανάγκη για λίγα λεπτά προβολής στα ΜΜΕ, λίγες φωτογραφίες με νταλίκες γεμάτες με τρόφιμα και αναρτήσεις στα social media που θα απεικονίζουν το καραβάνι των “πατριωτών” με τον Δήμαρχο επικεφαλής.

Για όλους εμάς στην Δυνατή Πόλη Ξανά, αλλά και για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του ιστορικού Δήμου Άργους Μυκηνών, η προσφορά στην πατρίδα και σε όποιον έχει την ανάγκη μας δεν θα γίνει ποτέ ένα δελτίο τύπου, ένα τηλεοπτικό διάγγελμα, μια ανακοίνωση, για να μάθουν όλοι πόσο πολύ πατριώτες είμαστε».