ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για το Πάρκο Κολοκοτρώνη

Με σφοδρή αντίδραση από πλευράς της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο η τεχνική περιγραφή της μελέτης για την ανάπλαση του ιστορικού Πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο.

Ήδη με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος επιτίθεται στην αντιπολίτευση για την στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, με τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά να εκφράζει και αυτός την έντονη διαφωνία του με τη μελέτη που παρουσίαστηκε.

Κωστούρος: Η αντιπολίτευση πρότεινε να μην κάνουμε τίποτα

Με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος επισημαίνει τα εξής:

«Η στείρα άρνηση της αντιπολίτευσης στο μοναδικό σημείο που μπορεί να την οδηγήσει είναι μια εκωφαντική ήττα σαν αυτή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Γιατί πάντα ο λαϊκισμός και η δημαγωγία πρέπει να χάνουν και να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη.

Η αρχικά συναινετική διάθεση της δημοτικής αρχής βρήκε μπροστά της ένα ρεσιτάλ “προτάσεων του τίποτα” μαζί με πολιτικάντικα αφηγήματα και μια αντιπολίτευση που προσπάθησε να σταθεί εμπόδιο ακόμα και σε αυτήν την τροποποίηση της αρχικής μελέτης του πάρκου Κολοκοτρώνη.

Μια τροποποίηση η οποία είχε λάβει υπόψη της την διαβούλευση την οποία πριν από 17 μήνες είχε διοργανώσει ο δήμος μας.

Η διατήρηση της αρχιτεκτονικής του πάρκου, η αναζωογόνηση του, η βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των πολιτών, ο καλλωπισμός του, ο εμπλουτισμός του πράσινου, η επισκευή και ανανέωση του φωτισμού και η ανάδειξη του παραδοσιακού του χαρακτήρα δεν “συγκίνησαν” την αντιπολίτευση η οποία αντιπρότεινε να μην κάνει τίποτα.

Αντιπρότεινε να φυτέψουμε λουλουδάκια, να αλλάξουμε λάμπες και να αφήσουμε αυτά τα περί προσβασιμότητας και ανάδειξης.

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδειξε περίτρανα ότι το Ναύπλιο δε γυρίζει πίσω πηγαίνει μόνο μπροστά τόσο αποφασιστικά που καλό θα ήταν κάποιοι να το καταλάβουν».

Αναγνωσταράς: Μελέτη “ταφής” του ιστορικού πάρκου

Μετά την έγκριση της μελέτης ανάπλασης του πάρκου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αναγνωσταράς, τονίζει πως το ιστορικό πάρκο Κολοκοτρώνη γίνεται θύμα στον βωμό των τραπεζοκαθισμάτων. 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Τελικά ο Δήμαρχος έκανε πράξη το όνειρο του! Θα αφήσει το αποτύπωμα του στην πόλη του Ναυπλίου καταστρέφοντας το ιστορικότερο πάρκο της πόλης! Ένα αρχιτεκτόνημα Πικιώνη!!!! Με μια μελέτη που προβλέπει την αύξηση του πεζοδρομίου από την πλευρά της οδού Σιδηράς Μεραρχίας στα 5 μέτρα, εις βάρος βέβαια του ζωτικού χώρου του πάρκου!! Για να κυκλοφορούν άνετα οι πεζοί ισχυρίστηκαν!!!! Εγώ λέω το κάνουν για να τοποθετηθούν στο μέλλον τραπεζοκαθίσματα! Άσε δε που στην ίδια πλευρά θα κατασκευαστούν αναβαθμοί από μπετόν!!! Για να ξεκουράζονται οι δημότες ισχυρίστηκαν !!! Λες κ αν τοποθετούσαν ξύλινα παραδοσιακά παγκάκια δεν θα κάθονταν σε αυτά όπως εδώ και χρόνια γινόταν! Εμείς κάναμε σαφές ότι το πάρκο Κολοκοτρώνη χρήζει μόνο ενδιαφέροντος, να ζωντανέψει ξανά με πράσινο και φυτά που ταιριάζουν στην πόλη μας, με όμορφο φωτισμό, ξύλινα παραδοσιακά παγκάκια κλπ!!! Παρεμβάσεις που δεν στοιχίζουν και βασικά δεν καταστρέφουν τον αρχικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του!  Ο Δήμαρχος μας με την πλειοψηφία που διαθέτει ενέκρινε την μελέτη “ταφής” του ιστορικού μας πάρκου!»