ΟικονομίαΑρχείο

Στηρίζει τους επιχειρηματίες η Τρίπολη

Σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε διεξοδικά στα πέντε μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Τρίπολης για την στήριξη των επιχειρηματιών της πόλης.

Τα μέτρα αυτά τα χαρακτήρισε εξαιρετικά επίκαιρα, αφού οι επαγγελματίες επλήγησαν και από την ακύρωση των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού και, όπως είπε ο Δήμαρχος δείχνουν πως ο Δήμος είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών, ενώ ανακοίνωσε και την εξέταση μείωσης δημοτικών τελών καθώς και των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης από την ΔΕΥΑΤ.

Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης αφορούν: 

  1. Μείωση των ενοικίων των δημοτικών καταστημάτων, 
  2. Μείωση κατά 30% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τους συνεπείς επιχειρηματίες
  3. Μείωση των προστίμων για παραβάσεις όπως η ηχορύπανση
  4. Παράταση προθεσμίας τακτοποίησης οφειλών προς στο Δήμο 
  5. Μείωση κατά 50% στα τέλη για το νόμιμο υπαίθριο στάσιμο εμπόριο

Ο κ.Τζιούμης κάλεσε όλους τους θεσμικούς φορείς να κάνουν τις δικές τους προτάσεις για την λήψη και άλλων μέτρων, τα οποία δεν θα δημιουργούν οικονομικό πρόβλημα στο δήμο αλλά θα στοχεύουν στην στήριξη των επιχειρηματιών της πόλης.

«Ο δήμος έχει συνέχεια»

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και την πατρότητα των οποίων διεκδικεί ο πρώην δήμαρχος κ. Παυλής. 

Ο κ. Τζιούμης τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ο δήμος έχει συνέχεια” και ό,τι καλό υπήρξε θα συνεχιστεί. Επεσήμανε βέβαια, πως για να γίνει ένα έργο δεν φθάνει μόνο να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα, χρειάζεται και μια μακρά και γραφειοκρατική διαδικασία να ολοκληρωθεί προκειμένου να φτάσει στη δημοπράτηση. 

Επιπλέον ενημέρωσε πως θα κάνει διαρκή απολογισμό και θα παρουσιάζει τα έργα και τις δημοπρασίες που έχουν ήδη γίνει και όχι ότι θα γίνει στην πορεία. Και εξήγησε πως η δημοτική αρχή Παυλή δεν κρίθηκε για ό,τι δεν έκανε αλλά για ό,τι έκανε τα χρόνια που ήταν στο Δήμο.