ΚοινωνίαΑρχείο

Πως ήταν και πως κατάντησε το Πάρκο Κολοκοτρώνη (Vid)

Μέσω ενός βίντεο και μιας πρωτότυπης εκδήλωσης απαντά σε πρώτη φάση η τοπική παράταξη «Ανάπλι Εμπρός» στο ζήτημα της νέας μελέτης ανάπλασης του πάρκου Κολοκοτρώνη, που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο χάρη στις ψήφους της πλειοψηφίας.   

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν έντονες, καθώς και οι τρεις δημοτικές παρατάξεις (Αναγνωσταράς, Σαλεσιώτης, Γκόνης), εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα όσα σχεδιάζονται να γίνουν.

«Μπορεί και να λέμε ανοησίες και το πράσινο να μην τσεκουρώνεται. Θα πάρουμε μια κορδέλα, θα βάλουμε κάτω την μελέτη, για να δούμε όλοι μαζί τι γίνεται. Για να αντιληφθούμε. Για να συνειδητοποιήσουμε», αναφέρεται στην πρόσκληση της τοπικής παράταξης «Ανάπλι Εμπρός» για την αυριανή εκδήλωση στον χώρο του πάρκου που τιτλοφορείται: «Ας μετρήσουμε βάσει της μελέτης».

«Ας προστατέψουμε το Πάρκο μας. Ας θυμηθούμε και πως ήταν και πως κατάντησε. Οχι και να το πετσοκόψουν». Με αυτά τα λόγια προλογίζει το παρακάτων βίντεο η τοπική παράταξη του Ναυπλίου, όπου φαίνεται η εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει το ιστορικό πάρκο της πόλης.