ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ξανά στο δημοτικό συμβούλιο το Πάρκο Κολοκοτρώνη;

Ένα καινούργιο, επικαιροποιημένο σχέδιο για το Πάρκο Κολοκοτρώνη εμφάνισε το πρωί του Σαββάτου ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων στην εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός».

Το νέο σχέδιο σε αντίθεση με εκείνο που παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε τις προάλλες στο δημοτικό συμβούλιο περιελάμβανε κλίμακες που έδειχναν διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με αυτά που γράφονταν στη μελέτη που ψηφίστηκε. 

Η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου είναι σύμφωνα με το σχέδιο κατά 44 εκατοστά μικρότερη από αυτή που αναγραφόταν στη μελέτη.

Άγνωστο παραμένει αν θα κληθεί να αποφασίσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο για τα επικαιροποιημενα στοιχεία. 

Το σενάριο βάσει της μελέτης που ψηφίστηκε

Στην εκδήλωση του Σαββάτου παρουσιάστηκε το σενάριο βάση της μελέτης που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο με τις λωρίδες πρασίνου που χάνονται.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε την διαφωνία της με τα όσα παρουσίασε η δημοτική αρχή, ζητώντας τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις στο ιστορικό πάρκο.

Κατά σειρά από δεξιά προς αριστερά: το πεζοδρόμιο που μεγαλώνει σε βάρος του πρασίνου. Πρανες δύο μέτρων. Τσιμεντένιες τρεις κερκίδες. Διάδρομος.


Πάρκο Κολοκοτρώνη

Σύμφωνα με το σχέδιο η επέκταση του πεζοδρομίου είναι κατά 44 εκατοστά μικρότερη σε σχέση με το σημείο που βρίσκεται η δεξιά κορδέλα στο καλό σενάριο και κατά κάτι εκατοστά μεγαλύτερη στο κακό σενάριο, αφού η επέκταση του πεζοδρομίου κυμαίνεται και σύμφωνα με το σχεδιο…

«διαπλάτυνση του πεζοδρομίου με θύμα το πράσινο»

Όπως τονίζει ο Κώστας Καράπαυλος από το «Ανάπλι Εμπρός»:

«Τα σχέδια που μας παραδόθηκαν και τα οποία δεν είχαν δωθει στους δημοτικούς συμβούλους είχαν ημερομηνία 3 Μαρτίου δηλαδή υπήρχαν τη ημέρα που υπερψηφίστηκε η μελέτη. Δεν υπήρχαν όμως όταν έγινε η πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου. Τους προσκάλεσαν για να αποφασίσουν για το Πάρκο μας χωρίς να υπάρχουν σχέδια. Μόνο με σκαριφήματα και φωτογραφίες». 

Όπως συμπληρώνει ο κος Καράπαυλος: «έρχονται σήμερα οι άνθρωποι να πουν σε μια εκδήλωση Τοπικής Παράταξης ότι αυτό που ψηφίστηκε είναι λάθος και τα σχέδια λένε άλλα πράγματα. Εμείς βέβαια εφαρμόσαμε αυτό που ψηφίστηκε στην καλύτερη εκδοχή του αν και βάσει των σχεδίων είναι μηδαμινή η ωφέλεια για το πράσινο».

Και καταλήγει: «Είναι βέβαια ολοφάνερο ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν θα πρότεινε στην μελέτη την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, έστω και κατά 40 εκατοστά λιγότερο απ’ ότι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο αν δεν υπήρχε η εντολή αυτή. Είμαι ένα εκατομμύριο τοις εκατό βέβαιος ότι οι πολύ καλοί μηχανικοί που προσφέρουν στον Δήμο με τις επιστημονικές τους γνώσεις θα είχαν κάνει ένα άλλο σχέδιο αν ήσαν ελεύθεροι. Δεν μπορώ να διανοηθώ έστω και φοιτητή της αρχιτεκτονικής να σχεδιάσει ανάπλαση ενός ιστορικού πάρκου της χώρας και να προβλέπει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου με θύμα το πράσινο και τα δένδρα».