ΟικονομίαΑρχείο

Αγιάτρευτο πλήγμα για το Ναύπλιο από την κατάργηση των σχολικών εκδρομών

Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι τα έξι από αυτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έφθασαν τα 73, ενώ για το ένα που δεν σχετίζεται με τα υπόλοιπα πραγματοποιείται ιχνηλάτηση.

Επιπλέον, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με μέτρα προστασίας του πληθυσμού που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις επόμενες εβδομάδες.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η αναστολή των όλων σχολικών εκδρομών εσωτερικού, σε πρώτη φάση για δύο εβδομάδες, μετά από αυτές του εξωτερικού που έχουν ήδη απαγορευτεί. Έντονη ανησυχία υπάρχει μήπως αυτό το μέτρο μονιμοποιηθεί για φέτος, ανάλογα με την πορεία εξάπλωσης του ιού. Άλλωστε εξετάζεται σοβαρά και η πιθανότητα κλεισίματος των σχολείων κατά περίπτωση. 

Αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο καθ’ όλη την διάρκεια της άνοιξης το οικονομικό πλήγμα για το Ναύπλιο θα είναι βαρύτατο, καθώς η Αργολική πρωτεύουσα υποδέχεται τέτοια εποχή δεκάδες χιλιάδες μαθητές, μέσω σχολικών εκδρομών.

Ήδη η εικόνα του τουρισμού στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, αν εξαιρέσουμε το τριήμερο της αποκριάς, είναι απογοητευτική. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με τις δεδομένες απώλειες από την αναστολή των εκδρομών, η λήψη οικονομικών μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήττονται, καθίσταται παραπάνω από αναγκαία.   

Τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες
  • Πραγματοποίηση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες 
  • Επίσης, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας κατά περίπτωση για όλα τα σχολεία, εφόσον υπάρχει λόγος.