ΆρθροΑρχείο

Η γυναίκα γιορτάζει κάθε μέρα προσφέροντας κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα τιμής για όλες τις γυναίκες του κόσμου, για τους αγώνες και τις θυσίες υπέρ των δικαιωμάτων τους για την αναγνώριση του ρόλου τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Είναι η ημέρα , που μας δίνει την αφορμή να σκεφτούμε και να επιδιώξουμε μεγαλύτερη δυναμική για την ισότητα των φύλλων παγκοσμίως, γιατί μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα σε πολλές περιοχές του πλανήτη η κατάσταση των γυναικών και των κοριτσιών προκαλεί ανησυχία και όχι μόνο.

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα για να στείλουμε το μήνυμα της αγάπης, της εκτίμησης ,του σεβασμού και της αναγνώρισης στη γυναικεία ύπαρξη.

Η γυναίκα δεν γιορτάζει μόνο σήμερα, η γυναίκα γιορτάζει κάθε μέρα την ίδια τη ζωή, γιατί ζει και υπαρχει δημιουργώντας και προσφέροντας κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Η γυναίκα, εκτός από στυλοβάτης της οικογένειας, είναι “μοχλός” της κοινωνίας, είναι ίσως το πιο πολυάσχολο πλάσμα στον πλανήτη.

Μπορεί και συνδυάζει ρόλους, γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, σύντροφος, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια.

Η καθημερινότητά της είναι ένας συνεχής και γεμάτος εμπόδια αγώνας δρόμου και αυτό είναι που μας κάνει τόσο μαχητικές και αποτελεσματικές.

Πιστεύοντας, λοιπόν στο πολύτιμο δυναμικό της γυναίκας, όλες μαζί ας συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα της ζωής, θέτοντας στόχους και όνειρα…

Χρόνια πολλά

* Η Μαρία Ράλλη είναι δημοτική σύμβουλος – Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων.