ΕλλάδαΑρχείο

11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων μαθητής Λυκείου

Η λίστα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο καθώς το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 84 ασθενείς.

Ειδικότερα, από τους 84, οι 81 είναι Έλληνες και 3 ξένοι. 56 από τα κρούσματα συνδέονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν στο γκρουπ και 9 οι επαφές τους.

Από τους 84, οι 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό ένα περιστατικό με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους. Τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό έκθεσης.

«Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να καθίσουν σπίτι τους. Οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι» είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, κάλεσε και όσους έχουν γρίπη, επίσης να παραμένουν στις οικίες τους.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, είχε γίνει γνωστό ότι νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Γαλάτσι και Μυτιλήνη. Όσον αφορά στη Μυτιλήνη, πληροφορίες αναφέρουν πως μία γυναίκα που επέστρεψε στα τέλη του περασμένου μήνα από το Ισραήλ το οποίο είχε επισκεφθεί για προσκύνημα στους Άγιους Τόπους, νοσηλεύεται από το πρωί της Κυριακής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και φαίνεται πως είναι θετική στον ιό. Την ίδια ώρα ο δήμος Γαλατσίου πληροφόρησε τους δημότες πως μαθητής στο 4ο Λύκειο Γαλατσίου βρέθηκε θετικός ιό.