ΚοινωνίαΑρχείο

Δίκη μελών του Ρουβίκωνα στο Ναύπλιο

Στις 29 Αυγούστου 2016 μέλη του Ρουβίκωνα είχαν επιτεθεί στον σταθμό διοδίων του Κιάτου στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Για την υπόθεση αυτή δικάζονται σε δεύτερο βαθμό την Τρίτη 10 Μαρτίου στο Ναύπλιο.

Η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης τη μέρα της δίκης έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου.

Όπως σημειώνει ο Ρουβίκωνας:

«Στις 29 Αυγούστου 2016 η συλλογικότητά μας επιτέθηκε στον σταθμό διοδίων του Κιάτου στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Ο σκοπός της επίθεσής μας ήταν η έμπρακτη καταγγελία των πολιτικών εκμετάλλευσης και εξαίρεσης της κοινωνικής βάσης από τις μετακινήσεις. Η φεουδαρχία των κατασκευαστικών εταιρειών υπό τη σκέπη του κράτους επιβάλει υπέρογκα έξοδα και χρεώσεις μέσω των διοδίων λειτουργώντας ως ακόμα ένας παρασιτικός παράγοντας στον κόσμο της εργασίας. Το ζήτημα αυτό ήταν ήδη οξύ το 2016 και σήμερα, το 2020 είναι ακόμα οξύτερο αν και εκτός καθεστωτικής δημοσιότητας, από τότε που το κίνημα για ελεύθερες μετακινήσεις έσβησε και αυτό, μέσα στο κλίμα αγωνιστικής υπαναχώρησης που επέφερε η κυβέρνηση Σύριζα.

Σε αυτή την δράση είχαν συλληφθεί 10 άτομα που βρέθηκαν κατηγορούμενα για διακεκριμένες φθορές, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών κ.α.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο, λίγες μέρες μετά, επί κυβέρνησης Σύριζα, υπήρξαν βαριές καταδίκες που για 8 μέλη μας έφτασαν τους 55 μήνες που συγχωνεύτηκαν σε πάνω από τρία χρόνια φυλακή. Μάλιστα ο εισαγγελέας άσκησε αντιέφεση θεωρώντας τις ποινές επιεικείς… Αύριο 10/3/2020 γίνεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό που θα οριστικοποιήσει το μέγεθος της καταστολής που θα δεχτούμε στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα και όλη την κοινωνική βάση να μας στηρίξει. Καλούμε συγκέντρωση, στις 10/3/2020, έξω από τα δικαστήρια του Ναυπλίου. Η αλληλεγγύη πάντοτε και ακόμα περισσότερο σε μια περίοδο κατασταλτικής όξυνσης, είναι ένα πολιτικό όπλο στα χέρια της βάσης. Ταυτόχρονα όμως η δίκη αυτή αφορά και το αντικείμενο της δράσης μας. Το ταξικό κριτήριο στις μετακινήσεις παραμένει. Οι ίδιοι μεγαλοκαπιταλιστές εκμεταλλεύονται άθλια ένα αγαθό που όφειλε και οφείλει να είναι δημόσιο και προσβάσιμο στον καθένα, ενώ παράλληλα παρασιτούν στον δημόσιο πλούτο.

Ο Ρουβίκωνας συνεχίζει στο αγωνιστικό μονοπάτι που έχει χαράξει. Βρισκόμαστε απέναντι σε μια από τις πολλές απαντήσεις της άλλης πλευράς, αντιμέτωποι με την καταστολή και την αστική της δικαιοσύνη. Θα δώσουμε και στην δικαστική αίθουσα την μάχη και για την δική μας νομική υπεράσπιση και για την υπεράσπιση των συμφερόντων της τάξης μας.

Σας καλούμε όλες και όλους σε αυτή την στιγμή αγώνα».