ΡεπορτάζΑρχείο

Φτάνει το τέλος του κόσμου;

Δεν μας έφτανε το ξύπνημα του εγκελάδου και ο κορωνοϊός, έρχεται σύντομα και ένας αστεροειδής να μας επισκεφτεί.

Ένας αστεροειδής ο “1998 OR2” που εντοπίστηκε στις 24 Ιουλίου 1998 από παρατηρητήριο στη Χαβάη πλησιάζει στη Γη στις 29 Απριλίου 2020

Αν και δημοσιεύματα όπως: Ήρθε ξανά η ώρα: Σύντομα η γη θα “εξαλειφθεί” από έναν αστεροειδή που είναι “το μισό μέγεθος του όρους Everest” ή ένα ” αυγό 4 χλμ ” αναμένεται στο Πάσχα και θα μπορούσε να “τερματίσει τον πολιτισμό” αν χτυπήσει τη Γη, δίνουν και παίρνουν, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό.
Πράγματι στις 29 Απριλίου ο αστεροειδής 1998 OR2 θα περάσει με ασφάλεια τη Γη κατά 3,9 εκατομμύρια μίλια / 6,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Όμως το πάθημα των δεινοσαύρων έχει γίνει μάθημα για την ανθρωπότητα, έτσι η ΝΑΣΑ σε περίπτωση που ένας αστεροειδής γίνει επικίνδυνος για την Γη έχει να ακολουθήσει τρεις στρατηγικές προκειμένου να αποφύγουμε την σύγκρουση.
• “Ελκυστήρας βαρύτητας”: Ένα διαστημόπλοιο τοποθετείται δίπλα στον αστεροειδή ώστε να αλλάζει αργά την τροχιά λόγω της βαρύτητάς του.
• Κινητική πρόσκρουση: Ένα διαστημόπλοιο προσεγγίζει τον αστεροειδή με υψηλή ταχύτητα για να αλλάξει την τροχιά.
• Πυρηνική έκρηξη: η τελευταία λύση για την απόσπαση ενός αντικειμένου κοντά σε γη. Μια έκρηξη κάτω από την επιφάνεια θα εξατμίζει το υλικό του αστεροειδούς. Η ώθηση από την εξάτμιση του υλικού θα μπορούσε να αλλάξει την τροχιά, σύμφωνα με τη Nasa.

Επιστημονική φαντασία ή όχι θα το δείξει το μέλλον σύντομα.